GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prije NBA finala: Golden State odmoran, Boston iscrpljen i ozlijeđen

Prije NBA finala: Golden State odmoran, Boston iscrpljen i ozlijeđen
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 09:54
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - U noći s četvrtka na petak, u 3 sata po srednjeeuropskom vremenu, počinje velika NBA finalna serija, a za prsten se bore košarkaši Golden Statea i Bostona.

Domaćin prvoj utakmici bit će Golden State, koji ima prednost domaćeg parketa, a još po mnogo čemu „ratnici“ Golden Statea imaju prednost prije nego što se podbaci prva lopta.

Naime, ta je momčad puno lakše došla do ovog finala što u prijevodu znači da odmornija dočekuje finalnu seriju. Kroz sve zapadne prepreke Golden State je prošao na sljedeći način: 4-1 protiv Denvera, 4-2 protiv Memphisa i 4-1 protiv Dallasa.

I dok Golden Stateu ni jedna serija nije bila previše napeta, osim donekle ona s Memphisom koji je mogao bez najboljeg igrača Ja Moranta dobiti šestu utakmicu i odvesti sve u neizvjesnost sedmog ogleda, Boston se osim uvoda i 4-0 protiv Brooklyna mučio do krajnjih granica kako bi slomio Milwaukee i Miami. Obje te serije dobio je u sedam utakmica, s tim da je Heat za kraj svladao na gostujućem parketu.

Osim toga, vrlo važna stavka prije finalne serije su ozljede. Ključni igrači Golden Statea su neokrznuti i spremni, a postoje najave iz tog kluba kako bi se za finale mogli potpuno oporaviti i svi igrači koji su tijekom doigravanja, ili jednim njegovim dijelom, bili izvan stroja, a u pitanju su Otto Porter Jr., Gary Payton II i Andre Iguodala.

S druge strane, kod Bostona kronične probleme s ozljedama imaju dvojica ključnih obrambenih igrača. I prethodno su Marcus Smart i Robert Williams stalno bili dvojbeni pa su malo igrali, malo pauzirali, a u takvom će statusu dočekati i finalnu seriju. Također, ni rame Jaysona Tatuma nije u savršenom stanju.

I za kraj, iskustvo igrača Golden Statea također je neprocjenjivo. Primjerice, igrači Golden Statea, jedan dio njih, odigrao je u karijeri 123 utakmice neke finalne serije. Igrači Bostona do sada su u karijeri odigrali - nula takvih utakmica.

Prethodnih godina u glavnini mlada momčad Bostona konstantno je dolazila do konferencijskog finala, ali ne i dalje od toga.

Najiskusniji među njima Al Horford je do sada odigrao 141 utakmicu NBA doigravanja, ali je po prvi puta u velikom finalu.

Tagovi: Golden State Warriors, Boston Celtics, Otto Porter Jr., Gary Payton II, Andre Iguodala
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE