GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Primož Roglič promijenio momčad nakon sedam godina

Primož Roglič promijenio momčad nakon sedam godina
BICIKLIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2023 / 12:25
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski biciklist Primož Roglič (33) karijeru će od 2024. nastaviti u ekipi Boro-Hansgrohe, objavila je njemačka momčad.

"Veselim se ovom koraku, iako je promjena momčadi nešto poput novog teritorija za mene. Lijepa sjećanja na naš susret prije mnogo godina olakšala su razgovore. Ali odlučujući faktor je bio da je momčad stvarno motiviran za rad sa mnom i da imamo iste ideje," kazao je Roglič.

Slovenski biciklistički as je posljednjih sedam godina vozio za nizozemsku Team Jumbo-Visma, koja je od 2015. do 2018. nosila ime LottoNL-Jumbo. Prije toga je dvije godine bio član slovenske ekipe Adria Mobil.

Roglič je tijekom karijere tri puta slavio na Vuelti (2019, 2020, 2021), a jednom Giro d‘Italia (2023). Ima i olimpijsko zlato iz Tokija gdje je pobijedio u utrci na kronometar.

"Kao biciklist i voditelj tima potrebno je strpljenje. Nije uvijek prvi napad ono što dovodi do uspjeha. Prije osam godina Primož nam se zamalo pridružio kao neo-profi. Sada nam dolazi kao profesionalac s dugim popisom pobjeda koje je vrlo malo drugih postiglo. Za nas nije presudno bilo ono što je postignuto, već ono što je pred nama. Zajedno želimo ostaviti trag na velikim utrkama. Primož cijeni snagu naše momčadi i zna veliki potencijal svojih budućih suigrača," dodao je voditelj ekipe Ralph Denk.

Tagovi: Primož Roglič, biciklizam
PROČITAJ I OVO
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE