GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Profesor Baltazar bit će ambasador juda

Profesor Baltazar bit će ambasador juda
IKONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Nakon uspjeha na tatamiju Poreča i Praga, gdje su mladi hrvatski judaši i judašice pokazali kako je budućnost hrvatskog juda iznimno svijetla, Hrvatski judo savez najavio je novi veliki projekt.

Koristeći lik popularnog Profesora Baltazara, iz istoimenog animiranog filma, Hrvatski judo savez će promovirati osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks.

"Iznimno smo ponosni na ovu suradnju jer Hrvatski judo savez, kao perjanica hrvatskog sporta, na ovaj način pokazuje koliko je važno spajanje sporta, obrazovanja i znanosti. Ovo je samo nastavak suradnje nakon uključivanja u Znanstveni piknik, a zajedničkih planova imamo napretek";rekla je Renata Brkić iz udruge Profesor Baltazar.

Proučavanjem judo moralnog kodeksa, tim Hrvatskog judo saveza je s vrhunskim ilustratorom Nikom Barunom, osmislio i kreirao plakate, bojanku i memory karte s likovima iz popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, koji je nastao 1968. godine i osvojio brojne nagrade u proteklih 50 godina.

"Fizika je praktički osnova juda, kao i stalno prilagođavanje na nove situacije i izazove. Zbog toga je Profesor Baltazar idealan ambasador hrvatskog juda, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Nismo morali previše objašnjavati kolegama iz europskog i svjetskog juda. Dosta njih je već čulo za Baltazara", rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza te dodala:

"U vrijeme pandemije, u godini koja je iznimno zahtijevna na svim poljima, uvidjeli smo da je osam vrijednosti, koje čine judo moralni kodeks, potrebna cijelom društvu. Zbog toga se veselimo pozitivnim reakcijama najmlađih, kao i njihovih roditelja.

U narednom periodu Hrvatski judo savez će napraviti promociju projekta te ovim pozitivnim projektom razveseliti, kako članove judo obitelji, tako i šire društvo.

Osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks:

Čast

Skromnost

Pristojnost

Poštovanje

Samokontrola

Prijateljstvo

Iskrenost

Hrabrost

Tagovi: profesor Baltazar, Hrvatski judo savez
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE