GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promjena ždrijeba Australian Opena ako Đoković neće igrati

Promjena ždrijeba Australian Opena ako Đoković neće igrati
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2022 / 11:56
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Odluka australske vlade da po drugi put ukine vizu Novaku Đokoviću, mogla bi dovesti i do promjene u ždrijebu prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Ždrijeb je bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji, ali je ipak održan. Međutim, sada bi moglo doći do promjene.

Naime, u slučaju da branitelj naslova na Australian Openu neće igrati, doći će do promjena u ždrijebu. Đoković bi u 1. kolu bi trebao igrati protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Međutim, osim ako Đoković po drugi put sudskim putem ne poništi vladinu odluku, njegovo mjesto na vrhu ždrijeba zauzet će Rus Andrej Rubljov, prenio je BBC.

Prema pravilima Grand Slam turnira, ako se prvi nositelj povuče prije nego što organizatori objave raspored za prvi dan natjecanja, onda će peti nositelj preuzeti njegovo mesto. U ovom slučaju to bi bio Rubljov.

Francuz Gael Monfils, koji je trebao igrati protiv Argentinca Federica Corije, premjestit će se na Rubljovljevo originalno mjesto i u prvom kolu igrati protiv Talijana Gianluce Magera.

Kazahstanac Aleksander Bublik u tom bi se slučaju preselio na Monfilsovo početno mjesto i igrati protiv Corie. Slobodno mjesto u ždrijebu odlučit će se nakon kvalifikacija.

Promjena ždrijeba utjecala bi i na našeg Marina Čilića kojem je u trećem kolu prijetio ogled protiv Rubljeva.

Đoković se suočava sa deportacijom nakon što je njegova viza drugi put ukinuta. On se nije cijepio protiv koronavirusa, ali je dobio medicinsko izuzeće za sudjelovanje na turniru.

U slučaju da zaista ne nastupi na Australian Openu, Đoković bi mogao izgubiti i prvu poziciju na svjetskoj ljestvici ako drugi nositelj Daniil Medvedev ili treći nositelj Alex Zverev osvoje turnir.

Tagovi: Australian Open, Novak Đoković, cijepljenje protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE