GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki o Ćiri: Ništa neće biti isto

Prosinečki o Ćiri: Ništa neće biti isto
EMOTIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2023 / 14:13
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Legendarni trener Ćiro Blažević preminuo je dan prije svog 88. rođendana. O čovjeku koji je u svakom smislu obilježio hrvatski nogomet s Milom Moralić razgovarao je jedan od njegovih "sinova", bronačni reprezentativac Robert Prosinečki.

“Specifičan odnos između mene i Ćire… Veliki je šok, koliko god je pričao o svojoj bolesti, veliki šok… Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obilježio karijere, naučili smo puno od njega, imamo puno sjećanja na našeg Ćiru. Svima nam je jako teško, makar smo to očekivali. Bio je pravi borac, obilježio je hrvatski nogomet i medije, ništa neće biti isto bez njega, teško nam je svima… Jednostavno, proživio je lijep život i neka mu je laka zemlja. Imat će gore što pričati ljudima…”, rekao je za N1 televiziju emotivni Prosinečki.

Na pitanje po čemu će pamtiti trenera koji je obilježio i njegovu karijeru, Prosinečki kaže da je s Ćirom, usprkos svemu, imao odličan odnos.

“Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada… Ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kavu i pričali o svemu. Mislim da ćemo ga pamtiti po najljepšim stvarima koje je napravio.”

Govoreći o Ćiri kao treneru, Prosinečki kaže: “On je imao specifičan odnos sa svima nama. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski nogomet. To treće mjesto, prvak s Dinamom… Odnos između nas i ta motivacija, da bi se došlo do rezutlata, uz njegovo znanje koje je nesporno. Puno nas je naučio u svemu, ne samo nogometu”, rekao je Prosinečki za N1.

“Bio je jako često u medijima, volio je to, to je bio njegov život… Uživao je u tome. Na kraju, doživio je lijepe godine, izgledao je fenomenalno… Svaki razgovor je bio odličan, i u ovim godinama. Falit će nam svima, falit će nogometu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih”, kaže.

Sadašnji izbornik Vatrenih Zlatko Dalić brončanu medalju je posvetio Ćiri, a Prosinečki kaže kako je Ćiro sigurno bio Dalićev nogometni mentor i da je taj odnos sigurno ostao dobar do samog kraja. “U svemu, evidentno je svima poznato da je Ćiro drugačiji od drugih i kao trener i kao čovjek, svi ćemo ga pamtiti u najboljem svjetlu”, kaže.

“Nije krio bolest, stalno je govorio da je teško bolestan da mu je blizu kraj, ali uvijek je bio pozitivan, ne samo u bolesti, nego i svemu ostalom. Sad kad smo završili nogometnu karijeru, mislim da smo bili u izvanrednom odnosu”, zaključio je.

Tagovi: Robert Prosinečki, Ćiro Blažević, Zlatko Dalić, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE