GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosinečki: Ovo je najveći problem Dinama

Prosinečki: Ovo je najveći problem Dinama
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2021 / 16:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometaši Dinama u prvom su kolu Europske lige, nakon očajne partije, poraženi 2:0 od West Ham Uniteda.

Puno je toga rečeno o stanju Modre momčadi, koja evidentno ove sezone nije na nivou kakvom smo je navikli gledati proteklih sezona. I koja je plijenila pozornost srčanošću, hrabrošću pa i konkretnim rezultatima, koji su je odveli do četvrtfinala Europske lige.

Iako je West Ham klub koji se natječe u najjačoj nogometnoj ligi svijeta, engleskoj, iako ima za 200-tinjak milijuna skuplju momčad nego imaju Modri, dojam nakon što smo vidjeli Krznarovu momčad protiv Čekićara, vrlo je loš.

Jer Dinamo je prošle sezone u svom dvorištu, protiv jednako skupe, a po mišljenju mnogih čak i bolje momčadi od West Hamove, a riječ je o Tottenhamu, odigrao savršenu utakmicu, a koja je donijela i savršenih 3:0.

No, očito se puno toga od sredine travnja i te 'čarobne maksimirske noći' promijenilo, pa se umjesto o novom čudu Modrih, sada iščuđavamo očajnoj igri hrvatskog prvaka.

Naravno, evidentno je da s odlaskom Gvardiola (koji je prodan još puno prije, ali je ostao na posudbi u Dinamu), Majera, Gavranovića i Jakića, njihove zamjene nisu adekvatne. O tom problemu progovorio je i legendarni hrvatski nogometaš, bivši Modri, Robert Prosinečki.

'To su bili bitni dijelovi momčadi. Nije to mala stvar kad ostaneš bez tolikog broja igrača koji su imali bitnu ulogu. Nije to samo tako lako nadoknaditi. S druge strane, West Ham je kvalitetna momčad, izgledali su dobro, uostalom na početku Premiershipa su u samom vrhu. Dinamo nije mogao pratiti njihov ritam', rekao je za Sportske novosti Veliki Žuti.

Naravno, od tog poraza ne bi trebalo raditi problem, ali kada je momčad odigrala ovako loše, onda su kritike ipak potrebne.

'Problem je lociran na sasvim drugom mjestu. Kompletna momčad Dinama nije dobra, igrači igraju lošije nego prošle sezone, momčad nema moć. Nema moć pritiska, trke. Tako se ne može protiv jakih momčadi. Nema onog pobjedničkog garda, ali to je valjda tako u životu i nogometu', potvrdio je Prosinečki, pa nastavio.

'U ovom trenutku Dinamo nema niti pravog 'killera', igrača koji je u stanju riješiti utakmicu. Ademi se vratio nakon teške ozljede, sve ima svoje. Nadalje, svojevremeno se puno pričalo i pisalo o Bruni Petkoviću, u onom razdoblju kad je igrao maestralno, apostrofiralo se da će biti 'devetka' ne samo u Dinamu, već i u reprezentaciji. Na kraju je sad 'desetka'. Makar, nije mu bilo lako igrati protiv dvojice jakih stopera West Hama. Međutim, ne bih ja sad tu secirao igrače pojedinačno, analizirao greške ili loše poteze, jer bi to bila kretnja u nekom sasvim pogrešnom smjeru. Cijeli Dinamo nije dobar! Da, neki igrači mogu sigurno puno više, i moraju više, ali bilo bi pogrešno izvlačiti na površinu neke igrače. Nije tu bitno tko je bio bolji, tko je bio lošiji. U ovom trenutku momčad Dinama ne štima, to je bit svega', zaključio je Prosinečki.

Tagovi: Robert Prosinečki, Dinamo, West Ham, Damir Krznar, Joško Gvardiol, Kristian Jakić
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE