GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PSG odlučio prodati Mbappea

PSG odlučio prodati Mbappea
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2021 / 14:30
Autor: SEEbiz / Index.hr
PARIZ - Kylian Mbappe je na prodaju, pišu Le Parisien i L'Equipe.

Poznato je i koliko PSG traži za najboljeg mladog (22) nogometaša svijeta. Iznos je 200 milijuna eura, dakle značajno više od 180 milijuna eura, koliko je PSG platio za njegovo dovođenje iz Monaca prije četiri godine.

Francuski dnevnici pišu da je PSG ovako odlučio ljutit što ga Mbappe već mjesecima zavlači i odbija ponude za produljenje ugovora, koji završava u ljeto 2022.

Jasno je i zašto. PSG je tako svakim danom sve bliži tome da ostane bez igrača kojeg je Pele proglasio svojim nasljednikom i to za puno manje novca nego što vrijedi. Skori ljetni prijelazni rok posljednji je u kojem PSG može Mbappea prodati tako da na njemu zaradi ili barem povrati uloženo u odštetu, dok bi sljedeće zime išao u pola cijene, a sljedećeg ljeta besplatno.

PSG je do ovakve odluke dovelo Mbappeovo ponašanje na pregovorima oko produljenja ugovora, otkriva L'Equipe:

"Na nekoliko posljednjih sastanaka tijekom pregovora oko produljenja ugovora PSG je Mbappeu nudio novi ugovor na četiri ili pet godina te plaću u skladu s teškom situacijom uzrokovanom koronakrizom, ali Mbappe stalno traži još vremena za razmišljanje. Vremena je sada jako malo, a njemu to ne znači puno."

Ugledni pariški list navodi da postoje dvije velike prepreke Mbappeovom ostanku u PSG-u. Prva je što traži duplo veću plaću od one koju ima. Trenutno zarađuje 17.5 milijuna eura godišnje, a za produljenje ugovora traži 35 milijuna, čime bi se izjednačio s Neymarom te mu se pridružio na trećem mjestu najplaćenijih nogometaša svijeta. PSG mu to ne želi i ne može dati.

Druga je što je Mbappe uvjeren da slaba francuska liga nije pravo mjesto za njegov razvoj i napredak. Hat-trick koji je nedavno zabio Barceloni na Camp Nouu samo je učvrstio njegovu želju da što prije tijekom cijele godine, a ne samo u Ligi prvaka, igra protiv najjačih klubova.

Francuzi pišu da su samo tri kluba u konkurenciji za Mbappea. To su Real, Liverpool i Manchester City. Svi ga oni žele, ali pitanje je tko može udovoljiti njegovim zahtjevima a da si ne naruši ionako krhku financijsku konstrukciju.

Tagovi: Kylian Mbappe, Neymar, Manchester City, Real Madrid, Liverpool, Paris SG
PROČITAJ I OVO
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE