GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula: Otkriven spomenik Mati Parlovu

Pula: Otkriven spomenik Mati Parlovu
SPOMENIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 13:26
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Otkriven je spomenik Mati Parlovu na Giardinima, usred terase legendarnog kafića kojeg je taj još legendarniji sportaš držao u centru Pule, a sada ga vodi njegov sin Matko.

Autorica spomenika je zagrebačka kiparica, jedno od najvećih imena hrvatskog kiparstva, Marija Ujević Galetović.

Gorka Ostojić Cvajner, poznata pulska povjesničarka umjetnosti, rekla je u uvodu da kiparicu Ujević Galetović ne krase patetičnost i monumentalnost, nego ljudskot, časnost, elegancija, pa je takav i spomenik Mati Parlovu.

Na svečanosti su sudjelovali i gradonačelnik Pule Boris Miletić te članovi obitelji čuvenog boksača. Usprkos najavama, nije došla autorica, koja je već u poznim godinama te je u intervjuu Glasu Istre i najavila da nije sigurna hoće li doći.

Gradonačelnik Miletić je rekao da je malo uzbuđen i da je Parlov zadužio naš grad zauvijek. Podsjetio je da se po Parlovu zove sportski centar na Verudi, ali da su se zadužili postaviti i spomenik na Giardinima.

"Veliki Mate Parlov dobio je mjesto tamo gdje on pripada, na Giardinima, među ljudima", rekao je Miletić.

Nakon toga su on i Matko Parlov otkrili spomenik.

Fotografija: Glas Istre

Tagovi: Mate Parlov, Matko Parlov, Marija Ujević Galetović, Boris Miletić, Pula
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE