GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Purgerski Dinamo lomi sve pred sobom, na redu je Benfica

Purgerski Dinamo lomi sve pred sobom, na redu je Benfica
ZLATNI DEČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 07:58
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - Ferenščica, Svetice, Srednjaci, Dubrava, Folka, Trnje, Savica... Dinamo već jako, jako dugo nije imao momčad s toliko Zagrepčana. Oni su, kako kaže Jovićević, pravi ZG fakini i barabe!

Edin Julardžija, dečko s Ferenščice, toliki je fakin da je odlučujući penal za ostanak u igri izveo “panenkom”. A onda, kakav je to fakin, u prolazu dobacio nešto Bayernovu igraču koji je pucao za pobjedu.

- Rekao sam mu da se vidi da se preplašio i da će promašiti. Ma htio sam ga izbaciti iz ritma - kaže Edin.

I uspio je. Dajak je promašio, a Dinamo prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Edin je samo jedan od mnogih Zagrepčana, onih koji znaju što je Dinamo i koji žive za klub iz Maksimira.

- Rastao sam uz Modrića, Sammira i Mandžukića, njihove sam dresove nosio po igralištima, tako da su oni heroji mojeg djetinjstva, kao dinamovca. Luka Modrić je čudesan, najbolji na svijetu, ali mi imamo još svjetskih klasa, poput Rakitića - rekao je Julardžija.

Na zapadnom dijelu grada, u neboderu na Srednjacima, na petom katu, Joško Gvardiol živi s roditeljima i dvije sestre. U stanu mu je slika na kojoj je plava boja.

- To sam radio u vrtiću na Srednjacima - rekao je Joško Gvardiol, koji je odrastao na zagrebačkim ulicama.

Najveći kompliment dečki su dobili od Miroslava Klosea i Giovanea Elbera, koji su im stisnuli ruku i čestitali na hrabrosti. Jer morate biti pravi frajeri da biste od pet utakmica u kojima su odlučivali penali pobijedili u četiri. Neki će reći da je to sreća, ali to nema veze sa srećom nego s hrabrošću, podrhtavanjem noge, tremom... A ovi dečki nemaju tremu.

- Bayern nema takve fakine kakve mi imamo, s Črnomerca, Dubrave, Ferenščice, Svetica, Srednjaka... Tražio sam od njih da budu fanatici i bili su - rekao je Igor Jovićević.

Da, bili su. I bit će i protiv Benfice, ne sumnjajte. Jer nisu samo igrači zagrebački fakini nego i treneri. Igor Jovićević, Alen Peternac, Domagoj Kosić, Marko Kuže... Sve su to dečki koji su odrasli na zagrebačkim ulicama i koji žive za plavu boju. I ne dolazi se slučajno do četvrtfinala Lige prvaka. Za to trebaju muda do poda. A ovi ih dečki imaju. Pa i zbog toga što žive za Dinamo. I dođite ih podržati u na Hitrec-Kacian, ovo je pravi purgerski Dinamo, ovi dečki ginu za ovaj dres jer oni su - Dinamo.

Tagovi: Dinamo, Igor Jovičević, Joško Gvardiol, Edin Julardžija, Luka Modrić, Alen Peternac, Domagoj Kosić, Renato Josipović,
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE