GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rađa odgovorio Mišku Ražnatoviću: Hvala, doviđenja

Rađa odgovorio Mišku Ražnatoviću: Hvala, doviđenja
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2022 / 10:14
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Čuveni hrvatski košarkaš Dino Rađa odgovorio je na komentar poznatog menadžera Miška Ražnatovića.

Ražnatović se protivi okretanju hrvatskih klubova od ABA lige ka FIBA takmičenjima i najavio je povlačenje svojih igrača iz hrvatskih klubova u tom scenariju.

„Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski klubovi ne budu nastupali u ABA ligi, nego u Alpe Adria kupu i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati. To je moja obveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju“, ocenio je Ražnatović.

Rađa, s druge strane, smatra da ABA liga, ovakva kakva je, nije pomogla razvoju hrvatske košarke i insistira na domaćem takmičenju.

"Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja", rekao je Rađa, stručni savetnik Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS).

HKS je pre nekoliko dana poslao dopis klubovima u kom im piše da će izgubiti njegovu podršku ako nastave da igraju takmičenja koja taj savez ne priznaje, što je u konkretnom slučaju ABA liga.

Klubovima se navodno garantuju mesta u Ligi šampiona, Alpe Adria Kupu i FIBA Evropa kupu, a ovaj uslov Saveza se pre svih odnosi na Cibonu, Zadar i Split kao učesnike ABA.

"Mi imamo situaciju da naši klubovi u poslednjih nekoliko sezona s vodeća četiri kluba u ABA ligi imaju 16 posto pobeda. Recite mi kako je u takvom okruženju moguće stvoriti igrača pobednika, onoga koji je u stanju u nekim reprezentativnim kvalifikacijama dobiti jednu Rumuniju. I onda se snebivamo kad gubimo od Rumunije, Holandije, Poljske. Gledamo na te zemlje s visine, živimo u Barseloni i 1992. godini", naveo je Rađa.

Upitao je Ražnatovića i zbog čega ima veliki broj svojih igrača u FIBA takmičenjima, ako ih već ne smatra dobrim za razvoj košarkaša.

"I još jedno pitanje. Ukoliko FIBA takmičenja nisu dobra, zašto Ražnatović i dalje koristi njen BAT kao sigurnosno sredstvo naplate pri sklapanju ugovora za svoje, kako kaže, klijente", ističe Rađa.

Tagovi: Dino Rađa, Miško Ražnatović, ABA liga, Hrvatski košarkaški savez
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE