GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitić: Barcelona bi trebala biti prvak

Rakitić: Barcelona bi trebala biti prvak
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 13:47
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić izjavio je u ponedjeljak kako bi njegova Barcelona trebala biti proglašena španjolskim prvakom ako se prvenstvo ne nastavi jer se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice.

"Svi se želimo vratiti i igrati, te osvojiti ovo prvenstvo igrajući. No ne bude li se moglo nastaviti na neki će način trebati okončati sezonu. A s obzirom da smo prvi, morali bismo biti proglašeni prvacima“" izjavio je Rakitić u razgovoru za televiziju Movistar.

Prvenstvo je zbog koronavirusa zaustavljeno 13. ožujka jedanaest kola prije kraja. Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. Predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales rekao je prošli mjesec da bi bilo nepravedno proglasiti Barcelonu pobjednikom te da se prvenstvo mora odigrati do kraja.

Premda je predsjednik španjolske lige Javier Tebas izjavio kako bi se prvenstvo moglo nastaviti 29. svibnja ili 28. lipnja, gradonačelnik Madrida je u subotu rekao za radijsku postaju Onda Cero kako najvjerojatnije neće biti nogometa do jeseni.

Španjolski nogometni sindikat AFE neslužbeno je izvijestio kapetane 42 kluba prve i druge lige da se razmatra mogućnost nastavka 6. lipnja, a završetak 30. srpnja ako zeleno svjetlo da ministarstvo zdravstva. Vjerojatno bi se igralo bez publike. Treninzi bi počeli 11. svibnja kada istekne izvanredno stanje u Španjolskoj, premda bi se ono moglo i produžiti tada.

"Ova neizvjesnost nam stvara poteškoće", rekao je Rakitić.

"Počinje mi biti teško vježbati individualno. Imam veliku želju osjetiti loptu, travu i napor u grupi. Želim nastaviti raditi uz nove trenere i sa suigačima", dodao je.

Nogometaši mjesec i pol dana individualno vježbaju u svojim kućama i stanovima, a 32-godišnji Rakitić trenira u svojoj luksuznoj kući u predgrađu Barcelone po uputama klupskih trenera.

U Španjolskoj je koronavirusom zaraženo 196.000 stanovnika, od čega se oporavilo njih 77.400, a preminulo 20.450. Više inficiranih imaju samo SAD, a preminulih SAD i Italija.

"Boli reći, no ne znamo kada će se sve vratiti u normalu, ali razumijemo da ima stvari važnijih od nogometa, a to je naše zdravlje. Međutim ova nesigurnost, kada ne znamo koliko će još dana ovo trajati, košta nas pomalo", rekao je Rakitić.

Oko 47 milijuna stanovnika Španjolske od 14. ožujka se nalazi zatvoreno u svojim stanovima a smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske postaje te kako bi prošetali psa. Na posao odlaze samo u oni u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u industriji i građevini. Djeci je izlazak zabranjen, a u trgovine smije izlaziti samo jedna osoba iz kućanstva. Zajednički izlazak dviju ili više osoba je zabranjen.

Klubovi ne primaju novac od ulaznica, televizijskih prava i suvenira pa je Barcelona bila prvi klub koji je smanjio plaće svojim igračima. Dok traje izvanredno stanje plaće su im srezane 70 posto.

"Nadam se da ćemo se ove sezone vratiti na teren i ići po sve titule za koje se možemo boriti (prvenstvo i Liga prvaka). Idealno bi bilo završiti kada god to bude moguće, no uvijek uz dobro izrađeni plan u koji će biti uključena i iduća sezona", izjavio je hrvatski vezni igrač.

"Moramo biti svjesni da ćemo zajedno, puni međusobnog uvažavanja, izaći iz ove situacije", zaključio je Rakitić.

Tagovi: Ivan Rakitić, Barcelona, La Liga, Javier Tebas
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE