GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitić: Želim ostaviti vrata otvorena

Rakitić: Želim ostaviti vrata otvorena
NAKON OPROŠTAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2020 / 22:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kada je prije tjedan dana Ivan Rakitić objavio da se oprašta od hrvatske nogometne reprezentacije, mnogi su bili iznenađeni, no takva je odluka nekima, pak, bila očekivana.

Koji su razlozi doveli do kraja Ivanova reprezentativna puta, u ekskluzivnom razgovoru za HRT otkriva jedan od najvećih nogometaša u hrvatskoj povijesti.

Iza Ivana Rakitića turbulentno je razdoblje, donio je nekoliko teških životnih odluka za sebe, ali i za obitelj, oni su ga pratili u stopu, doslovno svi članovi pa i kućni ljubimci.

- Psi su dio naše obitelji. Ima još toga što se nije vidjelo, imamo i malog zeca. Na neki način došli smo doma, tu smo gdje je na neki način sve počelo.

Ako je suditi po prva dva nastupa za novi/stari klub, Ivan Rakitić pokazao je da nije izgubio na klasi koja ga je krasila igrajući za Barcelonu na najvišem nivou. Nova desetka Seville izborio je kazneni udarac u Superkupu protiv Bayerna i zabio u prvenstvu protiv Cadiza.

- Još ima toga za odraditi i pripremiti se još bolje. Za sve nas ovo je ljeto bilo nešto drukčije.

A još vrlo emotivna tema je opraštanje od reprezentacije.

- Najteži dan, možda i najgori dan. Nakon nijednog poraza u karijeri nisam osjećao takav pritisak u prsima. Kad sam uzeo mobitel da nazovem izbornika na neki način riječi nisu htjele...

Pitali smo ga bi li se vratio da ga Dalić ponovno zatreba za pucanje presudnog jedanesterca.

- Uvijek želim ostaviti vrata otvorena. U bilo kojem slučaju, ne daj Bože. Moja reprezentacija, moji Vatreni i izbornik i cijela Hrvatska mogu računati na mene. Za minute i penale - uvijek spreman za moju Hrvatsku.

A nije dugo dvojio ni kada smo ga pitali koji trenutak s Vatrenima će pamtiti do kraja života.

- Svaki dan je bio poseban, svaki dan je bio nešto drugo.

Eto, toliko od Rakete za sada, on će uveseljavati sve ljubitelje nogometa i Seville i dalje, a još jedanput hvala mu za svo veselje koje je prouzročio u kockastom dresu.

Tagovi: Ivan Rakitić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE