GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rangersi unatoč odluci UEFA-e pustili God Save the Queen

Rangersi unatoč odluci UEFA-e pustili God Save the Queen
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 09:45
Autor: SEEbiz / H
GLASGOW - Škotski prvoligaš Glasgow Rangersi sinoć su prije početka utakmice drugog kola Lige prvaka protiv Napolija na Ibroxu zanemarili odluku UEFA-e i pustili himnu "God Save the King".

Rangers, Manchester City i Chelsea zatražili su od UEFA-e uoči drugog kola Lige prvaka da mogu pustiti himnu prije svojih utakmica u srijedu navečer, ali upravno tijelo europskog nogometa ih je odbilo, navodi Sky.

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II. koja je umrla prošli četvrtak u svom škotskom dvorcu Balmoral.

No Rangersi, povijesno bliski kraljevskoj obitelji, odsvirali su himnu nakon minute šutnje što bi klubu vjerojatno moglo donijeti kaznu od UEFA-e.

Škotski igrači i gledatelji zajedno su otpjevali novu verziju himne Ujedinjenog Kraljevstva, u kojoj je "God save the Queen" promijenjena u "God save the King" u čast novog kralja Charlesa III.

Na jednoj od tribina Ibroxa navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini Union Jacka, zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Na terenu se Rangersi nisu uspjeli oduprijeti Napoliju koji je slavio na kraju sa 3-0 pogocima Mattea Politano iz penala u 68. minuti, Giacoma Raspadorija u 85. minuti i Tanguya Ndombéléa u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Na utakmicama Chelsea i Manchester Cityja održana je minuta šutnje prije početka utakmica, a na tribinama su bili natpisi u čast kraljice.

Tagovi: Glasgow Rangers, UEFA, God Save the Queen
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE