GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rapid zbog lockdowna gubi milijun eura

Rapid zbog lockdowna gubi milijun eura
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2021 / 12:12
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige bečki Rapid izgubit će zbog "lockdowna" koji je u Austriji počeo u ponedjeljak, najmanje milijun eura.

Naime, Rapid će najatraktivniju utakmicu ove sezone, ogled protiv West Hama koji je na rasporedu u četvrtak igrati pred praznim tribinama. Upitno je hoće li biti gledatelja i na velikom bečkom derbiju 5. prosinca protiv Austrije.

Tako će dvije najunosnije utakmice godine Rapid igrati pred praznim tribinama. U klubu procjenjuju kako će samo na West Hamu izgubiti oko milijun eura.

Utakmica bi bila rasprodana sa 23.500 gledatelja, a budući da nije uključena u sezonsku pretplatu, donosi veći dodatni prihod od dobro posjećene prvenstvene utakmice.

"Mi igramo nogomet za naše navijače", kazao je poslovni menadžer Christoph Peschek za austrijsku agenciju APA.

"Nije u pitanju samo nedostatak prihoda, već i rashodi koji su već nastali. Zatvoren je i fan shop, a božićno vrijeme je vrijeme s najvećom prodajom", objasnio je Peschek.

"Izazovi su sve veći, ali kohezija koju imamo do sada daje nam povjerenje da ćemo prevladati postojeće prepreke", rekao je Peschek i naglasio da je Rapid "pouzdan partner u borbi protiv pandemije".

Dva kola prije kraja natjecanja u skupini, Rapid je posljednji s tri boda. Na vrhu je West Ham sa 10 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima šest, a treći je Genk sa četiri boda.

U četvrtak se sastaju Dinamo i Genk, te Rapid i West Ham, dok će u zadnjem kolu igrati West Ham i Dinamo, te Genk i Rapid.

Pobjednik skupine ide direktno u osminu finala Europske lige, drugoplasirani ide u play-off za plasman u osminu finala, dok treći ide u play-off za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Tagovi: Rapid, europska liga, Christoph Peschek
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE