GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rapsodija Bayerna, sjajna utakmica Comana

Rapsodija Bayerna, sjajna utakmica Comana
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 23:09
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - Aktualni europski nogometni prvak Bayern krenuo je u obranu naslova uvjerljivom 4-0 pobjedom protiv Atletico Madrida.

Pobjede su ostvarili i Liverpool porazivši Ajax sa 1-0, Atalanta koja je u Danskoj pobijedila Midtjylland sa 4-0, te Manchester City koji je uspio slomiti Porto sa 3-1.

Bavarci su dominirali cijeli susret i potpuno su nadigrali španjolski sastav. Golove za njemački sastav zabili su Coman (28, 72), Goretzka (41) i Tolisso (66). Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico zbog ozljede, dok je Ivo Grbić sjedio na klupi za pričuvre.

U drugom susretu iz A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2-2. Gosti su poveli u 19. minuti. Anton Mirančuk je ubacio iz kornera, Rifat Zemaletdinov glavom prebacio do Edera koji je zabio za 1-0. Izjednačio je Dominik Szoboszlai u posljednjim trenucima prvog dijela fantastično pogodivši malo iskosa s ruba kaznenog prostora u desne rašlje. Salzburg je poveo na otvaranju drugog dijela, u 50. minuti je pogodio Zlatko Junuzović. No, 15 minuta prije kraja utakmice gosti su izjednačili, a pogodak je postigao Lisakovič. Za goste je cijeli susret odigrao Vedran Ćorluka.

Iznenađenje večeri priredio je Šahtar koji je u susretu B skupine u Madridu pobijedio Real sa 3-2.

Premda je nastupio bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom, Šahtar je u Madridu šokirao "Kraljevski klub". Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-0 golovima Tetea (29), Varanea (33-ag) i Solomona (42).

Real je smanjio u 54. minuti fantastičnim golom našeg Modrića koji je pogodio s više od 25 metara. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka. Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "Kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2-3, a zabio je Vinicius Junior svega 15 sekundi nakon što je ušao u igru. Čim je ušao u igru, ukrao je loptu Ukrajincima te se sjurio prema gol u zabio.

Do kraja susreta Real je jurio izjednačenje, ali nije uspio. U drugoj minuti sudačke nadoknade Federico Valverde je zabio za 3-3, no pogodak je naknadno poništen zbog zaleđa.

U drugom susretu oz ove skupine Inter i Borussia Moenchengladbach su odigrali 2-2, a sva četiri gola pala su u nastavku.

Talijani su poveli u 49. minuti golom Romela Lukakua, izjednačio je Bensebaini u 63. minuti iz kaznenog udarca, a vodstvo gostima donio je Hofmann u 84. minuti. Ipak, u posljednjim trenucima susreta Lukaku je svojim drugim golom izborio remi. Ivan Perišić je igrao do 79. minute za Inter, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 80. minuti.

U skupini C Mancheste City je pobijedio Porto sa 3-1, nakon što su gosti vodili 1-0, dok je Olympiakos porazio Marseille sa 1-0.

Porto je poveo u 14. minuti golom Luisa Die, no "Građani" su okrenuli rezultat preko Aguera (20-11m), Gundogana (65) i Ferrana Torresa (73).

Susret u Pireju razriješio je pogodak Ahmeda Hassana u sudačkoj nadoknadi. Duje Ćaleta-Car je igrao za goste.

U skupini D Liverpool i Atalanta su ostvarili gostujuće pobjede. "Redsi" su slavili kod Ajaxa 1-0, dok je Atalanta porazila Midtjylland sa 4-0.

Pitanje pobjednika u Amsterdamu riješio je autogol Tagliafica u 35. minuti.

Atalanta je u Danskoj sve riješila u prvom poluvremenu postiogavši sva tri gola, a strijelci su bili Zapata (26), Gomez (36) i Muriel (42). U nastavku se među strijelce upisao i Mirančuk (89). Mario Pašalić je ušao u igru u 68. minuti.

U utorak su igrani susreti prvog kola u skupinama od E do H.

U skupini E nije bilo pobjednik u prvom susretima. Chelsea i Sevilla su odigrali 0-0, a Rennes i Krasnodar 1-1. Lazio je u susretu F skupine u Rimu pobijedio Borussiju Dortmund sa 3-1, dok je Clu Brugge u St Peterburgu iznenadio Zenit pobijedivši sa 2-1.

U skupini G Barcelona i Juventus su očekivano startali pobjedama. Barca je na Camp Nou pobijedila Ferencvaroš sa 5-1, dok je Juventus u Kijevu porazio Dinamo sa 2-0.

U skupini H Manchester United je u Parizu porazio PSG sa 2-1, dok je RB Leipzig pobijedio Istanbul Basaksehir sa 2-0.

Tagovi: Kingsley Coman, Bayern, Corentin Tolisso, Atletico Madrid, Hansi Flick, Diego Simeone
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE