GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Razišli se Petra Martić i trener Martijn Bok

Razišli se Petra Martić i trener Martijn Bok
RAZLAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 14:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić i 48-godišnji nizozemski trener Martijn Bok prekinuli su međusobnu suradnju, poručila je 30-godišnja Dućanka putem društvenih mreža.

"Nakon godinu i pol dana zajedničkog rada, moj trener Martijn i ja odlučili smo se razići. Iznimno sam zahvalna za svu pomoć, vodstvo, iskustva i vrijeme koje smo proveli zajedno na terenu i izvan njega te mu želim sve najbolje u budućnosti", napisala je Martić na Facebooku i Instagramu.

Martić je suradnju s Nizozemcem nakon što je pod vodstvom Poljakinje Sandre Zaniewske 2019. ostvarila najbolje rezultate u karijeri, osvojila prvi pojedinčani WTA naslov u Istanbulu te u Roland Garrosu došla do prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

No, po završetku te sezone odlučile su svaka otići svojim putem. U 2020. je ušla kao 14. tenisačica svijeta i nije odmah počela ostvarivati dobre rezultate, ali je polufinalom na turniru u Dubaiju dala naslutiti da opet dolazi u punu optimalnu formu. No, tada je svijetom zavladala pandemija izazvana novim koronavirusom.

Nakon šestomjesečne stanke Martić je u prvom nastupu došla do polufinala u Palermu, a na US Openu je poražena u osmini finala od Kazahstanke Putinceve. Na svom omiljenom Grand Slam turniru, pariškom Roland Garrosu, nije stigla dalje od trećeg kola, gdje ju je zaustavila Njemica Siegemund.

Pod Bokovim vodstvom nijednom nije uspjela pobijediti tenisačicu rangiranu među najboljih 20 na svijetu, a u 2021. je ostvarila četiri pobjede na šest turnira, ispavši u prvom kolu Australian Opena od srpske kvalifikantice Olge Danilović, tada 183. na WTA ljestvici. Najbolji rezultat je ostvarila u drugom tjednu Australian Opena, probivši se do četvrtfinala na WTA 250 turnir koji je organiziran za tenisačice koje su rano ispale na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Na posljednja dva turnira, u Dubaiju i Miamiju, nije uspjela proći prvu prepreku.

Petra Martić je trenutačno na 21. mjestu WTA ljestvice, a još nije poznato s kim će surađivati u budućnosti.

Tagovi: Petra Martić, Martijn Bok
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE