GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Razišli se Rimac i Cedevita Olimpija, Golemac glavni kandidat za nasljednika

   Razišli se Rimac i Cedevita Olimpija, Golemac glavni kandidat za nasljednika
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 17:14
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Hrvatski košarkaši trener Slaven Rimac sporazumno je raskinuo ugovor i više nije trener prve momčadi ljubljanske Cedevita Olimpije, objavio je klub u ponedjeljak.
Razlaz Rimca i slovenskog ABA ligaša došao je dan nakon neočekivanog domaćeg poraza u 17. kolu regionalnog natjecanja, u kojem je Ljubljančane u Areni Stožice sa 72-69 nadigrao Koper Primorska.

Rimac je trenersku karijeru započeo u Ciboni s kojom je u sezoni 2013./14. senzacionalno osvojio naslov prvaka ABA lige. Od 2017. godine je bio u Cedeviti, prvo kao pomoćnik Juri Zdovcu, a potom kao glavni trener B momčadi i pomoćnik Španjolcu Situ Alonsu u prvoj momčadi. Po odlasku španjolskog trenera Rimac je preuzeo vođenje prve momčadi s kojom je došao do polufinala ABA lige, osvojio Kup Krešimira Ćosića i izgubio od Cibone finalnu seriju za naslov prvaka Hrvatske.
Kad se Cedevita spojila s ljubljanskom Olimpijom Rimac je preuzeo dužnost trenera prve momčadi. Pod Rimčevim vodstvom Cedevita Olimpija je zaključila natjecanje u Eurokupu u prvom krugu s učinkom 4-6, a nakon dobrog starta (4-0) u ABA ligi Cedevita Olimpija je u ovoj kalendarskoj godini doživjela četiri uzastopna poraza i kompromitirala sigurnu poziciju među četiri momčadi koje će se plasirati u doigravanje za prvaka. Cedevita je treća s učinkom 10-7, koliko imaju četvrtoplasirani Mornar, peti Koper Primorska i šesta Crvena zvezda.
"Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine uvidjeli smo da nam je potrebno osvježenje na mjestu glavnog trenera pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora. Slavenu želimo sve najbolje u nastavku karijere, koja će zasigurno biti uspješna, jer se radi o velikom stručnjaki. Ujedno mu se zahvaljujemo za sve što je od početka priče o novom klubu napravio za Cedevita Olimpiju", izjavio je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović.
Kao jedan od glavnih kandidata za klupu Cedevita Olimpije u kuloarima se spominje Jurica Golemac, bivši trener Koper Primorske te veliki prijatelj i bivši pomoćnik Slavena Rimca iz vremena kad su zajedno vodili Cibonu do trijumfa u ABA ligi.
Tagovi: Slaven Rimac, Cedevita Olimpija, Jurica Golemac
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE