GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ražnatović zaprijetio hrvatskim klubovima: Napustite li ABA ligu...

Ražnatović zaprijetio hrvatskim klubovima: Napustite li ABA ligu...
PRIJETNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2022 / 08:52
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Miodrag Miško Ražnatović (55) jedan je od najutjecajnijih svjetskih košarkaških menadžera, brine se za karijere zvijezda kao što su Nikola Jokić, Dario Šarić, Ivica Zubac, Andrija Žižić...

No, Ražnatović u svojoj agenciji BeoBasket ima i hrvatske košarkaše koji igraju za hrvatske klubove koji bi mogli istupiti iz regionalne ABA lige. A Mišku se to nimalo ne sviđa.

Hrvatski košarkaški savez (HKS) je našim klubovima ponudio igranja u Fibinim natjecanjima - Ligi prvaka, Eurokupu i Alpe Adria Kupu, u kojem su i proteklih sezona sudjelovale neke naše momčadi.

No, u isto vrijeme bi to značilo da momčadi koje igraju regionalnu ABA ligu - Cibona, Zadar i Split - moraju birati u kojem će natjecanju igrati. Sama ABA liga je posljednjih godina nekoliko puta zamalo izbjegla raspad, a treba biti realan i priznati da su hrvatski klubovi u ovom trenutku samo nekonkurentni prolaznici koji se bore za ostanak.

HKS je klubovima dao rok do petka, 13. svibnja, da objave što su odabrali. Prvenstveno se to odnosi na tri naša predstavnika u ABA ligi, ali i na one koji su se mislili igrati u ABA 2. ligi.

Taj je potez HKS-a uzburkao košarkaške vode u regiji, a posebno je energično reagirao jedan od najutjecajnijih svjetskih košarkaških menadžera, beogradski odvjetnik Miodrag Miško Ražnatović (55). On u svojoj agenciji BeoBasket brine o karijerama brojnih hrvatskih košarkaša, a ideja da Cibona, Split i Zadar napuste ABA ligu nimalo mu se nije svidjela.

Dapače, otvoreno je na društvenim mrežama zaprijetio uništenjem hrvatske košarke!

'Potpuno je izvjesno da ukoliko hrvatski klubovi ne budu nastupali u ABA ligi, nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati. To je moja obaveza! Natječući se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugušit će talent koji imaju', napisao je Ražnatović na svom Twitteru.

Ova prijetnja nije nimalo bezazlena jer Ražnatović u svojoj agenciji ima dva igrača Splita (Luka Babić i Darko Bajo) te čak trojicu iz Cibone (Lovro Gnjidić, Danko Branković, Toni Nakić) te još nekoliko košarkaša u klubovima koji ne igraju ABA ligu.

Tagovi: Miško Ražnatović, ABA liga, Hrvatski košarkaški savez, Beobasket, Cibona, Lovro Gnjidić, Toni Nakić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE