GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Real Madrid preokretom do finala Lige prvaka

Real Madrid preokretom do finala Lige prvaka
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 00:02
Autor: SEEbiz / H
MADRID - U finalu nogometne Lige prvaka 28. svibnja na stadionu Stade de France igrat će Real Madrid i Liverpool.

Liverpool je u utorak preskočio Villarreal, a danas mu se pridružio i Real Madrid koji je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3-1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3-4 iz prve utakmice.

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema je iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3-1.

Luka Modrić je za "Kraljevski klub" igrao do 75. minute.

Liverpool je finale izborio s dvije pobjede protiv Villarreala. Na Anfieldu je slavio sa 2-0, a u utorak u uzvratu sa 3-2. Domaćin je poveo već u trećoj minuti golom Boulayea Die, a na 2-0 je 41. minuti povisio Francis Coquelin. Liverpool je smanjio u 62. minuti preko Fabinha, Luis Diaz je u 67. minuti zabio za 2-2, da bi Sanio Mane u 74. minuti doveo goste u vodstvo. Villarreal je od 86. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Etienne Capoue.

Bit će to rekordno 17. finale "Kraljevskog kluba" koji je rekorder i po broju osvojenih europskih naslova, čak 13. Liverpool će s druge strane igrati deseto finale, a do sada je momčad s Anfielda slavila šest, a izgubila tri puta.

"Kraljevski klub" nikada nije prošao u finale kada je izgubio u prvom polufinalnom susretu, bilo vani ili kod kuće. Osam puta je bio neuspješan, sve do večeras kada je u svom 31. polufinalu Kupa/Lige prvaka velikim preokretom stigao do slavlja. Za City je ovo bilo je ovo tek treće polufinale u povijesti i drugi poraz. U premijernom polufinalu su 2016. ispali upravo od Real Madrida, dok su lani preskočili PSG, ali su u finalu izgubili od Chelsea.

Bila je to još jedna sjajna predstava, ne toliko razigrana i efikasna utakmica kao prošlotjedni okršaj na Etihadu. Međutim, daleko dramatičnija i napetija.

Real je krenuo bolje i već u četvrtoj minuti Karim Benzema je imao izglednu situaciju. Carvajal je ubacio, ali je Benzema ovog puta bio neprecizan glavom. Četiri minute kasnije Luka Modrić i Aymeric Laporte su "požutjeli" zbog međusobnog koškanja. Hrvatski kapetan je čak dobio lagani šamar, no Daniele Orsato nije smatrao kako bi Španjolac trebao dobiti crveni karton.

U 18. minuti je zaprijetio Vinicius no loše je pucao. Prvu ozbiljniju priliku City je imao u 20. minuti. Kevin De Bruyne je uposlio Bernarda Silvu koji je pucao, ali je njegov udarac obranio Thibaut Courtois.

Uslijedila je nova prilika domaćina, Toni Kroos je pucao iz slobodnog udarca, no lopta je od zida završila u korneru. U 40. minuti je uzvratio Phil Foden, ali je belgijski vratar bio još jednom siguran pa u prvom dijelu nije bilo golova.

Već u prvoj minuti nastavka Real je imao sjajnu priliku, no Vinicius Junior nije najbolje reagirao na odlično dodavanje Carvajala. Pritisak Reala mogao je donijeti promjenu rezultata i u 50. minuti. Vinicius je lijepo prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Modrića koji je odmah pucao, no njegov udarac je blokirala gostujuća obrana.

Pogodak smo napokon vidjeli u 73. minuti. Bila je to lijepa akcija Engleza. Gundogan je dodao Bernardu Silvi, a ovaj produžio do Riyada Mahreza koji je pogodio u prvi kut Courtoisovog gola. Bio je to sedmi gol alžirskog igrača ove sezone u LP čime je postao najefikasniji igrač Citya u Ligi prvaka u nekoj od sezona.

City je mogao sve zaključiti u 87. minuti, no Mendy je s crte gola skinuo udarac Grealisha. Kada se već činilo kako će City u finale, ukazao se Rodrygo postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi za nevjerojatan preokret. Prvo je u 90. minuti pogodio za 1-1 na Benzeminu asistenciju, a potom dvije minute kasnije Carvajalov ubačaj glavom pretvorio u 2-1 i produžetak.

Nevjerojatan Realovo preokret nastavljn je i u dodatnom periodu. U petoj minuti produžetka Dias je zakasnio na jedan start oborivši Benzemu u kaznenom prostoru, a Orsato nije imao dvojbi pokazavši na bijelu točku. Benzema je bio siguran za 3-1. Bio je to 43. pogodak sjajnog francuskog napadača u 43 nastupa ove sezone.

City se mogao vratiti u život u 104. minuti, no Fernandinho je zakasnio na sjajan ubačaj Cancela.

REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3-1

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 61.500 gledatelja; Sudac: Daniele Orsato (Italija);

Strijelci: 0-1 Mahrez (73), 1-1 Rodrygo (90), 2-1 Rodrygo (90+2), 3-1 Benzema (95-11m)

Žuti kartoni: Modrić, Carvajal, Militao, Valverde / Laporte, Sterling, Zinčnko

Crveni kartoni: -

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Militao (od 115. Vallejo), Nacho Fernandez, Mendy - Kroos (od 68. Rodrygo), Casemiro (od 75. Asensio), Modrić (od 75. Camavinga) - Valverde, Benzema (od 104. Ceballos), Vinicius Jr. (od 115. Lucas)

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker (od 72. Zinčenko), Dias, Laporte, Cancelo - Silva, Rodri (od 99. Sterling), De Bruyne (od 72. Gundogan) - Mahrez (od 85. Fernandinho), Jesus (od 78. Grealish), Foden

Tagovi: Real Madrid, Rodrigp, Karim Benzma, Luka Modrić, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE