GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Real masakrirao Barcelonu i ušao u finale kupa

Real masakrirao Barcelonu i ušao u finale kupa
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2023 / 07:26
Autor: SEEbiz / index.hr
BARCELONA - Real je po tko zna koji put pokazao da je najopasniji kad je otpisan. Real je pobjedom na Camp Nouu 4:0 nad Barcelonom nadoknadio 0:1 s Bernabeua i plasirao se u finale Kupa Kralja gdje će igrati protiv Osasune. Strijelci za Real bili su Vinicius u 45. te Karim Benzema u 51., 59. (p) i 82. minuti.

Luka Modrić je fantastičnom asistencijom namjestio drugi gol za Real. Modrić je jako dobro odigrao za Real do 87. minute kad ga je zamijenio Aurélien Tchouaméni. Ovo je najveća pobjeda Reala na Camp Nouu od sezone 1962/63. kad je Real s Di Stefanom slavio 5:1. Karim Benzema je tek drugi igrač Reala nakon Ferenca Puškaša koji je postigao tri gola za Real u Barceloni. Legendarnom Mađaru je to uspjelo u siječnju 1963.

Real Madrid će u svom 40. finalu, a do sada je slavio 19. puta, 6. svibnja na stadionu La Cartuja u Sevilli igrati protiv Osasune koja je u polufinalu bila bolja od Athletico Bilbaa.

Bio je to već peti "El Clasico" ove sezone i posljednja prilika "Kraljevskog kluba" da ostane u borbi za neki domaći trofej. Barca u prvenstvu ima 12 bodova prednosti, a već je osvojila španjolski Superkup.

U prvom međusobnom susretu ove sezone, u listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio s 3;1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid s 1:0, a potom i u prvenstvu s 2:1. No, Real je uzvratio u večerašnjem polufinalnom uzvratu.

Luka Modrić je započeo u gostujućem sastavu od prve minute nakon što mu je Carlo Ancelotti dao odmor u nedjelju. Prvu veliku priliku na utakmici imala je Barcelona u 10. minuti, no udarac Sergija Roberta je blokirao Alaba. Minutu kasnije uzvratio je Real, ali je Araujo očistio ispred Viniciusa. U 25. minuti zamalo je na odlično proigravanje zakasnio Rodrygo.

Uslijedile su minute prepune nervoze i vrlo malo igre. No, u završnici prvog dijela napokon smo vidjeli i nešto nogometa. U 45. minuti Barca je mogla do vodstva, odlično je pucao Robert Lewandowski, ali je Thibaut Courtois obranio udarac poljskog napadača. "Kraljevski klub" je jurnuo u kontru i zabio. Pucao je Vinicius, blokirao je to Kounde na gol liniji, a Benzema potvrdio. Međutim, pogodak je pripisan brazilskom napadaču.

U 50. minuti i Benzema je zabio. Francuski napadač je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora nakon Modrićevog prodora i asistencije. Luka se sjurio od aut linije i prošao Sergija Roberta te dodao Benzemi koji je sjajno pogodio za 2:0.

Katalonci su se mogli vratiti u igru u 55. minuti, no Raphinha nije bio precizan. Minutu kasnije neprecizan je bio i Ronald Araujo. Novi problemi za Barcu stigli su u 58. minuti. Kessie je nagazio Viniciusa, a Juan Martinez pokazao na bijelu točku. Benzema je bio siguran s bijele točke za uvjerljivih 3-0.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 4:0, Modrić je ubacio na drugu vratnicu, ali je Rodrygo kasnio za djelić sekunde. Realova golijada nastavila se u 81. minuti kada je Benzema zabio i treći pogodak na utakmici za konačnih 4:0.

Tagovi: Real Madrid, Barcelona, Vinicius Junior, Karim Benzema, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Arsenal preskočio City na vrhu
PREMIERSHIP
Arsenal preskočio City na vrhu
LONDON - Nogometaši Arsenala vrstili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1:0 (1:0) gostujućom pobjedom protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u jedinoj utakmici 37. kola igranoj u nedjelju.
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
ŠOKANTNO
Đoković ispao s Mastersa u Rimu
RIM - Đoković nije uspio izboriti osminu finala Mastersa u Rimu.
Danci ponizili hrvatske rukometaše
KATASTROFA
Danci ponizili hrvatske rukometaše
ZAGREB - U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16).
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
LAZIO
Tudor upisao novu pobjedu protiv Empolija i približio se najvećem rivalu na jedan bod
RIM - Lazio je u nedjelju u utakmici 36. kola talijanskog prvenstva kod kuće s 2:0 svladao Empoli i tako se vratio na pobjedničke staze nakon što je prošlo kolo remizirao u gostima protiv Monze.
Salve pohvala na račun Modrića
POHVALE
Salve pohvala na račun Modrića
MADRID - Hrvatski kapetan oduševio je protiv Granade, a trener Real Madrida Carlo Ancelotti pohvalio ga je nakon utakmice te otkrio na što je fokusiran premda mu ugovor istječe za mjesec i pol dana
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE