GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Real postavio ultimatum Modriću

Real postavio ultimatum Modriću
ULTIMATUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2023 / 19:10
Autor: SEEbiz / klix.ba
MADRID - Gdje ima dima, ima i vatre, a ta kultna izreka može se u posljednje vrijeme vezati za kraj ljubavi između Real Madrida i svojevremeno najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića.

O budućnosti hrvatskog reprezentativca piše se već mjesecima, no pomaka u sporazumu nema. Naprotiv, ne djeluje da će ubrzo Modrić i Real produžiti saradnju.

Modrićev ugovor ističe na ljeto, a do kraja sezone ostala su još dva mjeseca. Međutim, niko iz kluba nije kontaktirao hrvatskog veznjaka u cilju produžetka saradnje. Katalonski Sport navodi da je Modrić zbog toga bijesan na Real Madrid.

S druge strane, u Realu su ljuti jer je Modrić u 38. godini odigrao svih 180 minuta za Hrvatsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo te smatraju da neće doći fizički spreman kako bi trebao biti za igranje u Realu.

Upravo zbog toga, ako je vjerovati hrvatskim medijima, postavili su mu ultimatum još i ranije, a sada je to ponovo došlo u fokus javnosti. Ukoliko i dalje želi da igra za Real Madrid, Modrić mora napustiti reprezentaciju Hrvatske.

"Odnos, koji je sjajno funkcionirao otkako je Modrić stigao u sezoni 2012/2013, počinje stvarati distance zbog kašnjenja kluba u rješavanju problema s novim ugovorom. Nema nikakvog kontakta među stranama", piše Sport.

Istovremeno, Hrvat želi ostati u Realu i to je u više navrata javno isticao, ali ima i druge ponude sa strane. Ukoliko mu u Realu ne ponude ubrzo novi ugovor, mogao bi početi razmišljati o njima.


"Modrić je uzrujan i ima svoje razloge. Mjesecima čeka poziv iz kluba kako bi razgovarali o novom ugovoru, a za razliku od nekih saigrača poput Benzeme, Kroosa, Nacha ili Asensija, nema nikakvih novosti", dodaje Sport.

Istovremeno, španski mediji pišu da Real želi dodatno pojačati vezni red dovođenjem Judea Bellinghama, što bi moglo značiti da ugovor Modriću neće biti ponuđen.

Tagovi: Luka Modrić, Real Madrid, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE