GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Red Bull želi preuzeti Ufu

Red Bull želi preuzeti Ufu
NOGOMET I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 19:27
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Prema pisanju ruskog Sport-Expressa, kompanija Red Bull planira proširiti svoje "nogometno carstvo" kupovinom još jednog kluba, ruskog prvoligaša Ufe.

Kako prenose Rusi, za Ufu se pored Red Bulla bore i vlasnici engleskog velikana Manchester Cityja, City Football Group.

Nagađa se kako je cijena Ufe oko četiri milijuna eura, a čelnici kluba smatraju kako je Ufu bolje prodati Austrijancima koji su izgradili mrežu akademija po svijetu i ne oslanjaju se samo na ulaganje novaca u skupe zvijezde.

"Zanimljivo je da su čelnici Ufe bliže ponudi Red Bulla, što donosi manje novca, ali puno više potencijala," pišu Rusi.

Austrijski milijarder Dietrich Mateschitz (75) suosnivač je i vlasnik 49% kompanije za energetska pića Red Bull, a trenutačno u svom vlasništvu ima tri nogometna kluba - RB Salzburg, RB Leipzig i RB New York. Vlasnik je i F1 momčadi Red Bull Racing, te trkače staze Red Bull Ring.

Mateschitz, čija se osobno bogatstvo procjenjuje na 22,3 milijarde dolara, je u nogomet ušao 2005. kupivši Austriju Salzburg, sada Red Bull Salzburg. Potom je kupio New York Metrostars i preimenovao ga u New York Red Bull, te Leipzig koji je postao RB Leipzig. Osnovao je i klubove u Brazilu i Gani i tako 'pokrio' još dva kontinenta.

Ufa je u trenutku prekida sezone u ruskoj Premijer ligi bila na devetom mjestu od 16 klubova.

Tagovi: Red Bull, Ufa, Rusija, Red Bull Racing, Red Bull Ring, Manchester City, Red Bull Salzburg, RB Leipzig, City Football Group, Dietrich Mateschitz
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE