GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Remi Hrvatske i Nizozemske na oproštaju od EP-a

Remi Hrvatske i Nizozemske na oproštaju od EP-a
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2022 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Hrvatska rukometna reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj odigravši 28-28 (13-15) protiv Nizozemske, što je izabranicima Hrvoja Horvata donijelo četvrto mjesto u skupini, a ukupno osmo na ovom Euru.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Martinović koji je postigao 12 pogodaka, a iznimno efikasan bio je i Marin Šipić sa osam golova, dok su po dva pogotka postigli Luka Cindrić, Tin Lučin i Zvonimir Srna.

Kod NIzozemaca su najbolji bili Luc Steins sa šest golova, a pet je postigao Tom Jansen.

Nakon što su Islanđani uvjerljivo pobijedili Crnogorce (34-24), Hrvatska i Nizozemska su ostale u borbi za 4. mjesto u skupini.

Otvaranje iz snova imao je hrvatski kružni napadač Marin Šipić koji je za manje od četiri minute postigao tri pogotka, iskoristivši prostor koji je nizozemska obrana ostavljala na crti. Hrvatska je u tom trenuku povela 3-1, ali je Nizozemska odgovorila s tri uzastopna pogotka za prvo vodstvo na utakmici.

Šipić je do 11. minute bio jedini strijelac u hrvatskoj reprezentaciji, kad mu se pridružio Zvonimir Srna golom za 5-5. Hrvatski pivot je pogodio i za 6-5, a u 14. minuti Cindrić je bio strijelac za 7-6, ispostavilo se posljednje vodstvo izabranika Hrvoja Horvata u prvom poluvremenu.

U tom je razdoblju i Ivan Pešić imao četiri obrane. No, kad je hrvatska obrana postala propusna, Nizozemci su prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja poluvremena, ali nisu uspjeli stvoriti više od dva gola viška. Najviše problema su hrvatskim rukometašima zadavali Tom Jansen, Bobby Schagen i Luc Steins koji su postigli devet od nizozemskih 15 pogodaka u prvom dijelu.

Hrvatska obrana je postala čvršćom u drugom poluvremenu i u prvih 18 minuta dopustila Nizozemcima samo četiri pogotka. Raspoloženom Šipiću se u drugom poluvremenu kao realizator iz igre pridružio Ivan Martinović koji je preuzeo i ulogu izvođača sedmeraca od Čupića i imao savršenu statistiku (5/5). Tome je dodao još i sedam golova iz igre te bio uvjerljivo najbolji strijelac Hrvatske u zadnjoj utakmici, ali i na cijelom turniru.

Zahvaljujući Martinoviću Hrvatska je odmah na početku drugog poluvremena nadoknadila dva gola zaostatka, a ovaj je ljevak bio ključan i u drugoj polovici nastavka kad je svojima golovima držao Hrvatsku na dva do tri pogotka prednosti.

No, na pogon Luca Steinsa Nizozemci su u završnici uspjeli dostići zaostatak, a srednji vanjski PSG-a je tri sekunde prije kraja bio i strijelac gola za konačnih 28-28, nakon što je Tin Lučin 16 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Hrvatske.

Kako su obje reprezentacije na kraju završile s tri boda, četvrto mjesto u skupini 1 ipak je osvojila Hrvatska zbog bolje ukupne gol-razlike.

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 28-28 (13-15)

Budimpešta. Multifunkcionalna Arena. Suci: Mirza Kurtagić i Mattias Wetterwik (Švedska).

HRVATSKA: Pešić 4, Pilipović 1 obrane; Marić, Gadža 1, Gojun, Maraš, Načinović, Čupić 1, Cindrić 2, Lučin 2, Martinović 12 (5), Šipić 8, Ćavar, Glavaš, Srna 2, Jelinić

NIZOZEMSKA: De Knegt 1, Van Leeuwen 6 obrana; Stavast 1, Ten Velde 3, Blaauw, Schoenacker 1, Bourget 4 (4), Sluijters, L. Steins 6, Benghanem 2, Schagen 4, I. Steins 1, Boomhouwer, Smit, Jansen 5, Baijens 1

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Nizozemska 6 minuta

Sedmerci: Hrvatska 5/5; Nizozemska 4/4

Tagovi: Ivan Martinović, Ivan Čupić, Luka Cindrić, Tin Lučin, Mate Šunjić, Hrvoje Horvat, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Neočekivani potez Novaka Đokovića
TENIS
Neočekivani potez Novaka Đokovića
MADRID - Neočekivana vijest dolazi iz Madrida. Nakon poraza u Monte Carlu u polufinalu protiv Caspera Ruuda, odlučio je da neće igrati Mutua Madrid Open.
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE