GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ribolovljev neće prodavati AS Monaco

Ribolovljev neće prodavati AS Monaco
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 11:49
Autor: SEEbiz / H
MONTE CARLO - Nakon što je Roman Abramovič zbog straha od sankcija prebacio vlasništvo Chelseja jednoj zakladi, sve su oči uprte u još jednog Rusa, vlasnika jakog kluba iz Liga petice, predsjednika Monaca Dmitrija Ribolovljeva.

Francuski tisak navodi da je Ribolovljev nikako nije povezan s Putinovim režimom poput Abramoviča, te da vjerojatno neće prodavati francuskog prvoligaša.

Glavni dioničar i predsjednik Monaca Dmitri Ribolovljev službeno je nastanjen u Kneževini više od deset godina, ali ovaj vlasnik dva privatna aviona putuje svijetom, iz posla i iz zadovoljstva.

Njegovo posljednje javno pojavljivanje bilo je 23. veljače u Antigvi na Karibima, gdje je njegov brod, ClubSwan 125 Skorpios, osvojio RORC Caribbean 600 regatu u svojoj klasi. Ribolovljev je bio na brodu, daleko od nogometa, daleko od Rusije.

Službeno je napustio Rusiju 2010. nakon što je bio prisiljen prodati rođacima Vladimira Putina svoje udjele u Uralkaliju, globalnom kemijskom divu, čiji je većinski dioničar. Ribolovljev sada živi daleko od Rusije, a njegova bivša supruga i djeca već su se preselili u Švicarsku sredinom 1990-ih, dok njegovi roditelji sada također žive u Europi. Milijarder je Monako napravio svojom bazom.

Od 2010. ovaj kolekcionar remek-djela, vlasnik planinske kuće u Gstaadu, grčkog otoka Scorpio i luksuznih nekretnina u Sjedinjenim Državama, uvijek se trudio distancirati od visokih ruskih čelnika.
Pa ipak, njegovo se ime spominje na "Putinovom zakonu o odgovornosti", prijedlogu zakona američkog Kongresa koji navodi ruske državljane čija će imovina vjerojatno biti zamrznuta. Ribolovljev, koji se dugo nadao da će dobiti monaško državljanstvo, morao se zadovoljiti ciparskom putovnicom, a čini se da zasad neće imati problema u francuskom nogometu. Francuska liga je nedavno izjavila da "nije planirana nikakva pojedinačna mjera ili sankcija protiv ruskih ili bjeloruskih igrača, kao ni vlasnika klubova".

Osim Ribolovljeva, još je jedan ruski biznismen uklkjučen u monegaški sport. Riječ je o Alekseju Fedorisevu, novom predsjedniku košarkaškog kluba Monaca, koji igra u Euroligi. Fedoricev, koji ima i mađarsko državljanstvo, pokušao je krajem 2002. postati vlasnik nogometnog kluba Monaco, ali je tada princ Rainier stavio veto.

Tagovi: Dmitrij Ribolovljev, AS Monaco, Roman Abramovič, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE