GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rim traži više vremena za odgovor o navijačima

Rim traži više vremena za odgovor o navijačima
EURO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
RIM - Rok koji je Europska nogometna federacija (UEFA) dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati utakmicama Europskog prvenstva na stadionu Olimpico prekratak je, kazao je u ponedjeljak čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. lipnja - 11. srpnja) međutim, glavni talijanski grad, poput Munchena, Bilbaa i Dublina, još nije donio odluku o gledateljima.

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

"Bilo bi poželjno kako bi nam UEFA pružila malo više vremena, jer je teško napraviti prognozu događaja koji će se održati za dva mjeseca," kazao je Locatelli za RAI.

"Teško je sada odrediti procjene postotka gledatelja i protokola. Bilo bi bolje kada bi prognozu, koja će biti u skladu s epidemiološkim razvojem, napravili početkom svibnja. Međutim, učinit ćemo sve da se utakmice odigraju u Rimu," dodao je Locatelli.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina zalaže se za otvaranje stadiona Olimpico sa 30%, odnosno oko 20.000 gledatelja.

Upravo bi u Rimu bi trebalo biti otvaranje EP-a 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske. Na Olimpicu bi se trebale igrati i utakmice Italija - Švicarska (16. lipnja), Italija - Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.

London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, gdje će "Vatreni" igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen.

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.

Tagovi: EURO 2020. Italija, Olimpijski stadion u Rimu, Franco Locatelli
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE