GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roko Šimić briljirao, Hrvatska uvjerljiva protiv Azerbajdžana

Roko Šimić briljirao, Hrvatska uvjerljiva protiv Azerbajdžana
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 20:31
Autor: SEEbiz / H
BAKU - Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti ubilježila je i četvrtu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za EURO svladavši u Bakuu Azerbajdžan s 5-1 (4-0).

Tri je pogotka za Hrvatsku dao Roko Šimić (9, 13, 44-pen), a po jednom su zabili Nikola Soldo (25) i Josip Šutalo (81), dok je strijelac za Azerbajdžan bio Musa Gurbanli (55pen).

Mlada, U21 vrsta Hrvatske lakše od očekivanoga je došla do pobjede u Bakuu, a već nakon prvog dijela bilo je 4-0, s tri pogotka napadača Lieferinga Roka Šimića. Sin bivšega Vatrenoga Darija Šimića pogodio je već u 9. minuti na dodavanje Kačavende, a samo četiri minute kasnije postigao je i četvrti pogodak u svom četvrtom nastupu za U-21 reprezentaciju nakon šuta Čoline i loše intervencije vratara Merbalijeva.

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3-0 nakon slobodnog udarca Palaverse. Minutu prije kraja poluvremena Valizada je igrao rukom u šesnaestercu domaćina, a Roko je iz penala došao do hat-tricka već u prvom dijelu.

Azeri su smanjili u 55. minuti kada je Šutalo napravio prekršaj nad Gurbanliju, a isti igrač je bio precdizan s bijele točke. U 68. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon isključenja Valizada, a u 81. minuti branič Šutalo je glavom pogodio mrežu nakon kornera Bulata za konačnih 5-1.

U ostalim dvobojima skupine Norveška je u Drammenu svladala Estoniju s 3-0, dok je Finska u Tampereu porazila Austriju s 3-1.

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 12-3, a druga je Norveška sa 9 bodova, koliko ima i Austrija s utakmicom više.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Tagovi: Roko Šimić, Azerbajdžan, Igor Bišćan, Nikola Soldo, Josip Šutalo
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE