GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roko Ukić vraća se u Split

Roko Ukić vraća se u Split
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz / Index.hr
SPLIT - Petnaest godina otkako je napustio Gripe, Roko Ukić (35) vraća se u svoj matični klub. Početkom sezone Ukić je potpisao za Cedevitu Olimpiju, ali splitski košarkaš želi napustiti Ljubljanu nezadovoljan minutažom i uvjetima u slovenskom klubu.

Ukić želi u Split, Split želi Ukića, ali u sportu nikad ništa nije gotovo dok transfer ne bude služben. Ključni detalj da bi se posao realizirao je da Cedevita potpiše slovenskog košarkaša Luku Rupnika, koji je dobio otkaz u španjolskoj Zaragozi.

Prema našim saznanjima, pitanje je dana kada će Rupnik postati član slovenskog ABA-ligaša, a tek tada, kad budu sigurni da su doveli adekvatnu zamjenu za Ukića, hrvatski reprezentativac dobit će slobodne ruke i vratit će se tamo gdje je započeo karijeru i gdje je u tandemu s Dinom Rađom kao 19-godišnjak osvojio naslov prvaka, koji je ujedno bio i posljednji naslov prvaka najboljeg europskog košarkaškog kluba 20. stoljeća.

Ipak, čak i ako Rupnik potpiše danas za Cedevitu, Ukić neće odmah postati igrač Splita, već će morati pričekati 12. siječnja. Naime, zbog pandemije koronavirusa puno utakmica u Eurokupu u kojem Cedevita nastupa je bilo odgođeno, a prema važećim pravilima, za klub u tim utakmicama mogu nastupiti samo oni igrači koji su tada bili u zapisniku. Rupnik je tada bio član Zaragoze i dok se ne odrade zaostale utakmice, Ukić će ostati u Sloveniji.

No, realno, prepreka ozbiljnih nema i uskoro će se Ukić pojaviti na treningu gdje će biti produžena ruka treneru Skelinu i vođa mlade i potentne momčadi koja se nakon dugo godina koprcanja u mulju opet diže i nagovještava da bi u skoroj budućnosti mogla biti spremna za velike stvari.

Roko Ukić je ostvario nevjerojatnu karijeru. Igrao je u europskim velikanima kao što su Baskonia, Barcelona, Roma, Fenerbahče, Panathinaikos i Varese, a u NBA ligi bio je član Toronto Raptorsa i Milwaukee Bucksa.

Tagovi: Roko Leni Ukić, KK Split, Cedevita Olimpija, Luka Rupnik
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE