GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roland Garros: Nadal iza ponoći stigao do polufinala

Roland Garros: Nadal iza ponoći stigao do polufinala
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 08:28
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Španjolski tenisač Rafael Nadal uspio je u kasnom noćnom terminu pobijediti talijanskog 19-godišnjaka Jannika Sinnera sa 7-6 (4), 6-4, 6-1 i nakon dva sata i 49 minuta intenzivne borbe izboriti mjesto u polufinalu Roland Garrosa.

Talijan je pružio izniman otpor branitelju naslova i rekorderu sa 12 pariških Grand Slam trofeja, pogotovo u prva dva seta. Sinner je u prvom setu napravio 'break' za vodstvo 6-5, ali je u sljedećem gemu, kad je servirao za osvajanje prvog seta napravio previše pogrešaka da Nadal to ne bi kaznio. Sinner nije došao do set-lopte, a Nadal je u 'tie-breaku' poveo sa 5-2 i nakon 77 minuta osvojio prvi set.

Talijan nije posustao i prvi je došao do 'breaka' i u drugom setu te poveo 3-1, ali je, baš kao i u prvoj dionici, odmah izgubio prednost u sljedećem gemu. Nadal je do novog 'breaka' stigao u devetom gemu i nakon više od dva sata igre poveo sa 2-0 u setovima, čime je slomio otpor talijanskog tinejdžera i debitanta na Roland Garrosu koji je u trećem setu uspio osvojiti samo jedan, utješni gem.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana koji je u pet setova i nakon više od pet sati igre svladao pobjednika US Opena Austrijanca Dominica Thiema sa 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2.

Nadal je po 13. put u Roland Garrosu stigao do polufinala, a loša vijest za njegove konkurente je to što je u prijašnjih 12 navrata svaki puta završio i kao osvajač Kupa mušketira.

U srijedu su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji tenisača i tenisačica. Kod tenisačica će se za mjesto u polufinalu boriti Čehinja Petra Kvitova protiv Njemice Laure Siegemund te Amerikanka Sofia Kenin protiv sunarodnjakinje Danielle Collins, dok su kod tenisača na rasporedu dvoboji Rusa Andreja Rubljova i Grka Stefanosa Tsitsipasa te Srbina Novaka Đokovića i Španjolca Pabla Carreno-Buste.

TENISAČI - četvrtfinale

Diego Schwartzman (Arg/12) - Dominic Thiem (Aut/3) 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2

Rafael Nadal (Špa/2) - Jannik Sinner (Ita) 7-6 (4), 6-4, 6-1

Tagovi: Roland Garros, Rafael Nadal
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE