GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roland Garros: Ruska tenisačica uhićena zbog namještanja mečeva

Roland Garros: Ruska tenisačica uhićena zbog namještanja mečeva
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 13:26
Autor: SEEbiz / Index.hr
PARIZ - Ruska tenisačica Jana Sizikova uhićena je u četvrtak u Parizu. 101. tenisačica na WTA ljestvici parova u pritvoru je od četvrtka navečer, nakon što je završila svoj meč na turniru.

Vijest je prvi objavio Reuters, a agencija France Presse poziva se na izvore iz francuske policije i tvrdi da je razlog uhićenja istraga o namještanju rezultata u meču parova na Roland Garrosu 2020. godine.

Uhićenje je izvršeno u sklopu istrage pokrenute 1. listopada zbog "sportske korupcije" i "organizirane prijevare", piše Le Parisien. Francuski teniski savez (FFT) potvrdio je da je uhićena.

Šamil Tarpiščev, predsjednik ruske teniske federacije, rekao je za RIA-u (Rusku informativnu agenciju) da je obaviješten o uhićenju Sizikove, ali i da ne zna sve detalje.

Sizikova i njezina suigračica Alexandrova izgubile su u prvom kolu ženskih parova na Roland Garossu od Sanders i Hrvatice Ajle Tomljanović, ali nije uhićena zbog tog meča.

Sporan je prošlogodišnji meč, kada je u prvom kolu s Alexandrovom izgubila od Andree Mitu i Patricije Marije. Kako piše Daily Star, organizatorima je bio sumnjiv peti gem drugog seta, u kojem je Sizikova napravila dvije duple pogreške. Pokrenuta je istraga, a ona je sada rezultirala uhićenjem.

Policija je pretražila njezinu sobu u hotelu, a da bi se to dogodilo, gosti su prvo morali svjedočiti drami, jer osoblje hotela nije htjelo pustiti policiju u njenu sobu. Govorili su da bi to bilo narušavanje privatnosti, ali na kraju su morali popustiti.

Tagovi: Roland Garros, Jana Sizikova, Ajla Tomljanović
PROČITAJ I OVO
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE