GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roma u gubitku 204 milijuna eura

Roma u gubitku 204 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 13:44
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanski prvoligaš Roma objavio je da je do 30. lipnja prošle sezone zabilježio 204 milijuna eura gubitka.

Klub, kojeg je američki poslovni čovjek Dan Friedkin prošle godine kupio za 600 milijuna eura od Jamesa Pallottea, za ovaj financijski gubitak krivi pandemiju koronavirusa.

Roma je već bila u minusu prije pandemije, a korona kriza je pogoršala njezine financijske probleme i posljedično utjecala na sportska natjecanja, televizijska prava i sponzorstvo.

Pesimizam je izazvala i činjenica da se momčad nije plasirala u Ligu prvaka te da klub nije zaradio toliko novca koliko se nadao prodajom igrača u prijelaznom roku. Za Gregoirea Defrela (Sassuolo), Maxima Gonalonsa (Granada), Alexandera Kolarova (Inter Milano) i Patricka Schicka (Bayer Leverkusen) Roma je dobila ukupno samo 13 milijuna eura.

Jedina pozitivna stvar tijekom pandemije bila je ta što su se igrači i trener Paulo Fonseca odrekli četveromjesečne plaće, uštedjevši klubu 30 milijuna eura.

Tagovi: AS Roma, Dan Friedkin, Maxim Gonalons, Aleksandar Kolarov
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE