GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roma vodila 3-1, Juventus pobijedio 4-3

Roma vodila 3-1, Juventus pobijedio 4-3
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2022 / 20:53
Autor: SEEbiz / H
RIM - Ludu su utakmicu na rimskom Olimpicu odigrali nogometaši Rome i Juventusa u 21. kolu talijanske Serie A. Juventus je pobijedio 4-3.

Roma je vodila 1-0 i 3-1 do 70. minute, ali je ostala bez ičega. Nije iskoristila ni jedanaesterac u završnici, kao ni igrača više u finišu dvoboja.

Kako je cijela utakmica bila žestoka, prepuna prilika i pogodaka tako je i započela. U 11. minuti je Abraham doveo domaćina u vodstvo, ali je već u 18. izjednačio Dybala lijepim i preciznim udarcem.

Roma je još žešće otvorila drugo poluvrijeme. Hitarjan je u 48. zabio za 2-1, a sjajan je pogodak, iz slobodnog udarca, za 3-1 u 53. minuti postigao Pellegrini koji je kasnije u utakmici zavrijedio ulogu tragičara.

Pravi šok Rimljani su doživjeli od 70. do 77. minute jer su u tom razdoblju primili tri pogotka. Locatelli, Kuleševski i De Sciglio su okrenuli 1-3 u 4-3 Juventusa, ali vrlo brzo nakon svega toga ponovno drama na Olimpicu. Juventusov igrač De Ligt je dobio drugi žuti karton, a Roma je uz to dobila i jedanaesterac kao šansu za izjednačenje. No, Pellegrini iz dva pokušaja nije uspio svladati Szczesnyja koji je obranio prvi udarac, dok je u drugom pokušaju igrač Rome traljavo zahvatio loptu. Do kraja je Juventus s igračem manje zadržao vodstvo i time upisao uistinu velike bodove u dramatičnom ogledu.

Juventus je nastavio vrlo dobar ligaški niz. Ima pet pobjeda i dva remija u zadnjih sedam utakmica. I dalje je peti, ali drži bodovni kontakt s najboljom četvorkom. Roma u zadnje tri prvenstvene utakmice ima remi i dva poraza te ima šest bodova manje od Juventusa.

Petu pobjedu u sezoni ostvarila je Spezia koja je s 1-0 slavila kod Genoe. Jedini je gol zabio Bastoni u 14. minuti, a Genoa je time i dalje ostala u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu ljestvice. Milan Badelj je za Genou igrao do 80. minute, dok je Martin Erlić odigrao cijelu utakmnicu za Speziju.

U ranijem nedjeljnom terminu još je jednom oduševila Atalanta koja je svladala Udinese u gostima 6-2. Utakmica je riješena već u prvih 45 minuta nakon kojih je Atalanta imala vodstvo 3-0, a sve je počelo pogotkom hrvatskog nogometaša. U 17. minuti Mario Pašalić je nadskočio dvojicu suparničkih igrača te je glavom pogodio domaću mrežu.

Za Pašalića je to bio već osmi ligaški pogodak ove sezone, odnosno ukupno deveti ovosezonski za Atalantu jer je jedan dao u Ligi prvaka. Uz sve to ima i sedam asistencija te je definitivno jedan od najboljih igrača Atalante tijekom sezone.

Atalanta je time nastavila sa sjajnom gostujućom formom u Serie A. Bila je ovo deveta pobjeda na strani, a uz to još ima i dva neodlučena rezultata (bez poraza).

Tagovi: AS Roma, Juventus
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE