GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Romano: Leipzig traži rekordan iznos za Gvardiola

Romano: Leipzig traži rekordan iznos za Gvardiola
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2023 / 18:45
Autor: SEEbiz
LEIPZIG - Joško Gvardiol (21) glavna je želja Manchester Cityja, kao i Mateo Kovačić (29), tvrdi Fabrizio Romano. Stručnjak za transfere u svojem videu na YouTubeu otkrio je da je Gvardiol od prošle godine na listi mančesterskog kluba, aktualnog osvajača Lige prvaka, Premier lige i FA kupa.

Romano tvrdi da su sastanci već održani, no transfer se ne može dogoditi bez odobrenja RB Leipziga, Gvardiolovog kluba koji hrvatskog nogometaša želi prodati za rekordan iznos za jednog braniča. Podsjetimo, trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. Leicesteru platio 87 milijuna eura. Očekuje se da će Gvardiol biti prvi branič čiji će transfer iznositi 100 i više milijuna eura, piše Index.

Romano podsjeća kako je Chelsea prošle godine bio blizu dovođenja Gvardiola i dodaje da je "transfer propao u posljednjem trenutku". Manchester City je sada najbliže Hrvatu kojeg španjolski trener Pep Guardiola obožava, kaže talijanski insajder.

Gvardiol je u nedavno završenoj sezoni upisao 41 nastup za Leipzig, a postigao je tri pogotka. Bio je standardni član hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je momčad izbornika Zlatka Dalića osvojila broncu. Trebao je biti prvotimac i u završnici Lige nacija, odnosno polufinalnoj utakmici s Nizozemskom u srijedu, no otpao je zbog problema s trbušnim zidom.

"Manchester City je ponovno uspostavio kontakte za Gvardiola. S Kovačićem su dogovorili osobne uvjete, a na listi je i Gvardiol. On pritišće da se transfer dogodi. Neće ga biti lako dovesti jer Leipzig od njega želi napraviti najskupljeg braniča ikad, što znači da će tražiti puno više od 80 milijuna eura. Gvardiol želi otići u City", zaključio je Romano.

Gvardiol je 2021. godine došao u Leipzig iz Dinama za 18.8 milijuna eura. Ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi mu do 2027. godine, no sigurno ga neće odraditi do kraja. S obzirom na to da Dinamo ima pravo na postotak od zarade od iduće Gvardiolove prodaje, zagrebački klub također čeka što će se dogoditi ovog ljeta.

Tagovi: rb lEIPZIG, fAB RIZIO rOMANO, Joško Gvardiol
PROČITAJ I OVO
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE