GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ronaldo na pet SP-a bez gola u nokaut fazi

Ronaldo na pet SP-a bez gola u nokaut fazi
NEGATIVAN NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2022 / 12:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo (37) sa suzama u očima napustio je Svjetsko prvenstvo u Katru nakon što je Maroko senzacionalno izbacio Portugal u četvrtfinalu.

Ronaldo se nadao kako bi Portugal ovoga puta mogao do kraja, ali nisu uspjeli probiti čvrsti marokanski zid ispred sjajnog vratara Yassinea Bounoua.

CR7 je protiv Maroka zaigrao posljednjih 40 minuta, koje su vjerojatno bile njegove zadnje minute na svjetskim prvenstvima.

Za njegovu utjehu, u Katru je postao prvi čovjek koji je zabio na pet različitih svjetskih prvenstava. U 22 nastupa zabio je ukupno osam golova. Međutim, niti jedan u fazi na ispadanje, već svih osam u natjecanju po skupinama.

Ronaldo je debitirao na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj protiv Angole. U sljedećoj utakmici protiv Irana je zabio svoj prvi gol na SP-u. Imao je 21 godinu i 132 dana postavši najmlađi portugalski igrač koji je zabio na SP-u.

Portugal je ispao u polufinalu (Francuska), a potom izgubio i susret za broncu (Njemačka). Četiri godine kasnije u Južnoj Africi postigao je još jedan gol u skupini, a Portugal je zapeo u osmini finala od kasnijeg prvaka Španjolske.

U Brazilu 2014. je također zabio jedan pogodak u skupini, ali je Portugal već nakon prve runde natjecanja otišao kući.

Prije četiri godine u Rusiji je zabio četiri gola, sva četiri u prvoj rundi, a Portugal je zapeo u četvrtfinalu, baš kao i u Katru gdje se Ronaldo još jednom upisao među strijelce, također u skupini.

Ronaldo sada zaostaje samo jedan gol za legendarnim Eusebiom, koji je najbolji portugalski strijelac na svjetskim prvenstvima s devet golova.

Uoči dolaska u Katar, Ronaldo je priznao da će mu to vjerojatno biti posljednje Svjetsko prvenstvo, Piersu Morganu je rekao: "Ovo je vjerojatno moje posljednje Svjetsko prvenstvo. Ne znam što će se dogoditi nakon SP-a, ali kao što sam vam već rekao, i ponovit ću, navijači će uvijek biti u mom srcu."

Peterostruki osvajač Ballon D'Or, postigao je najviše golova u muškom međunarodnom nogometu i jedini je čovjek koji je postigao više od 800 golova za klub i reprezentaciju.

Tagovi: Cristiano Ronaldo, Portugal
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE