GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rubljov zaustavio Čilića u osmini finala Miamija

Rubljov zaustavio Čilića u osmini finala Miamija
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 11:09
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira serije Masters 1000 u Miamiju.

U osmini finala Čilića je sa 6:4, 6:4 svladao četvrti nositelj Andrej Rubljov u meču koji je trajao sat i 22 minute. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i treća uzastopna pobjeda 23-godišnjeg Moskovljanina u kojoj je ostavio Čilića bez seta.

Štoviše, hrvatski tenisač nije imao nijednu priliku za 'break', a nijedan gem u kojemu je Rubljov bio na početnom udarcu nije otišao do izjednačenja. Čilić je na reternu osvojio pet poena u prvom i šest poena u drugom setu pa je Rusu za pobjedu bio dovoljan po jedan 'break' u svakom od njih.

U oba slučaja do njega je došao u petom gemu tako da je drugi set, zapravo, bio kopija prvog. Čilić je tražio put prema drugom četvrtfinalu na Miami Openu od 2013. te prvu pobjedu nad igračem iz društva desetorice najboljih još od prošlogodišnjeg Australian Opena na kojemu je na putu do osmine finala svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta.

No, najuspješniji tenisač u 2021. nije se dao iznenaditi i svladao je Čilića identičnim rezultatom kojim ga je pobijedio i prije dvije godine u 2. kolu turnira u Miamiju.

Marinu nije pomoglo što je imao jedva preko 50 posto (54 %) pogođenih prvih servisa, jer je imao značajno lošiju realizaciju na drugom početnom udarcu od suparnika. Čilić je osvojio 45 % takvih poena, a Rubljov 65 %, izgubivši svega šest poena na drugom servisu. Rus je realizirao obje prilike za 'break' do kojih je došao, a koliko je bio nadmoćan pokazuje i razlika od 12 više ukupno osvojenih poena u korist Rusa.

Svojom 19. pobjedom u 22 nastupa u ovoj sezoni Rubljov se po prvi put u karijeri probio u četvrtfinale turnira u Miamiju i tek drugi put na turnirima Masters 1000 serije, nakon Cincinnatija 2018.

Rubljova na putu prema polufinalu čeka 20-godišnji američki predstavnik Sebastian Korda koji je u premijernom nastupu u Miamiju stigao do četvrtfinala svladavši devetog tenisača svijeta, Argentinca Diega Schwartzmana sa 6:3, 4:6, 7:5 te tako postao jedini od četvorice domaćih predstavnika koji je prošao osminu finala.

Tagovi: Andrej Rubljov, Marin Čilić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE