GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi pobjedom nad Finskom ostali u igri za prolaz

Rusi pobjedom nad Finskom ostali u igri za prolaz
SKUPINA B
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 17:34
Autor: SEEbiz / H

ST. PETERBURGG - U susretu 2. kola B skupine Europskog nogometnog prvenstva Rusija je u St Peterburgu pobijedila Finsku sa 1-0 ostavši u igri za prolaz u osminu finala.

Pogodak odluke zabio je Aleksej Mirančuk na asistenciju Artema Dzjube u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Bila je to Dzjubina osma asistencija uz 14 golova u zadnjih 21 nastup.

Prva je to ruska pobjeda na europskim prvenstvima u posljednjih šest susreta, a zadnju su ostvarili 2012. u prvom kolu protiv Češke (4-1).

Dodajmo i kako je jedinu pobjedu Finska protiv SSSR-a ili Rusije ostvarila davne 1912. na olimpijskim igrama u Stockholmu sa 2-1.

U drugom susretu iz ove skupine u četvrtak se sastaju Danska i Belgija, dok će u 3. kolu, 21. lipnja igrati Finska i Belgija, te Rusija i Danska.

Na ljestvici vode Belgija, Rusija i Finska sa po tri boda.

Nakon što je iznenadila Dansku u susretu koji je obilježio srčani udar Christiana Eriksena, Finska je protiv Rusije imala priliku pobjedom osigurati osminu finala. No, nije uspjela, Rusija je slavila i tako se vratila u igru za prolaz nakon početnog poraza od Belgije.

Finska je sjajno ušla u susret i već u 4. minutu je postigla pogodak. Strijelac je ponovo bio Pohjanpalo, no gol je poništen nakon asistencije VAR-a i to zbog minimalnog zaleđa.

Šest minuta kasanije i Rusi su imali veliku priliku. Mirančuk je odlično s lijeve strane uposlio Ozdojeva koji je pucao preko gola.

U nastavku prvog dijela Rusija je dominirala, no nije uspjela stvoriti neku ozbiljniju priliku sve do same završnice poluvremena kada je Mirančuk pogodio za 1-0.

Odlično su Dzjuba i Mirančuk kombinirali, a veznjak Atalante je akciju zaključio pogodivši suprotan kut.

U 52. minuti malo je nedostajalo da Rusija poveća vodstvo, Golovin je pucao sa 20 metara uz desnu vratnicu finskog gola. Novu priliku Rusi su imali u 66. minuti, ali je Žemaletdinov bio neprecizan.

U 72. minuti sve je mogao razriješiti Kuzajev, no Hradecky je sjajno reagirao.

Finci su u završnici sve karte bacili u napad, ali nije bilo konkretnosti u završnici i na koncu je ostalo 1-0 za "Zbornaju".

FINSKA - RUSJA 0-1

ST PETERBURG; Stadion Krestovski; Sudac: Danny Makkelie (Niz);

Strijelci: 0-1 Mirančuk (45+2)

Žuti kartoni: Kamara, O'Shaughnessy / Barinov, Ozdojev, Džikija

Crveni kartoni:

FINSKA: Hradecky - Toivio (od 85. Jensen), Arajuuri, O'Shaughnessy - Raitala? (od 75. Soiri), Lod, Schuller (od 67. Kauko), Kamara, Uronen - Pohjanpalo, Pukki (od 75. Lappalainen)

RUSIJA: Safonov - Džikija, Barinov, Divejev, Fernandes (od 26. Karavajev) - Zobnin, Ozdojev (od 61. Žemaletdinov), Kuzjajev - Golovin, Mirančuk (od. Muhin), Dzjuba (od 85. Sobolev)

Tagovi: Rusija, Finska, Aleksej Mirančuk, Artem Dzjuba
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE