GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryan Smith preuzeo Utah Jazz za 1,6 milijardi dolara

Ryan Smith preuzeo Utah Jazz za 1,6 milijardi dolara
SPORT I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
SALT LAKE CITY - Utah Jazz, klub za koji igra najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, nakon 35 godina je promijenio vlasnika, a tehnološki poduzetnik Ryan Smith ga je kupio od obitelji Miller za 1,6 milijardi američkih dolara.

Odluku o prodaji obznanila je Gail Miller, koja je prije 35 godina s pokojnim mužem Larryjem kupila NBA momčad iz Salt Lake Cityja.

Uz većinski udio u Utah Jazzu, Smith je postao i većinskim vlasnikom Vivint Smart Home Arene, u kojoj je Utah Jazz domaćin, kao i momčadi u razvojnoj NBA ligi Salt Lake City Starsa.

Gail Miller je obznanila da su tijekom niza godina vodili s Ryanom Smithom vodili razgovore o mogućoj prodaji koja je konačno i realizirana.

"Nakon preispitivanja duše, dugih razgovora i dubinskih procjena naših dugoročnih ciljeva, obitelj i ja samo odlučili da je pravo vrijeme za prenošenje odgovornosti i 35-godišnjeg vodstva na Ryana i Ashley koji dijele naše vrijednosti i odlučni su zadržati momčad u Uti. Naša će obitelj ostati vezana za uspjehe Utah Jazza i zadržati manjinski vlasnički udio", izjavila je Gail Miller u priopćenju.

Smith je 2002. osnovao tvrtku Qualtrics s ocem i bratom, a prodao ju je prošle godine, no ostao je glavnim operativcem. Već je tri godine sponzor Utah Jazza.

"Svi dugujemo jako puno obitelji Miller za njihovo vodstvo u posljednjih 35 godina. Moja supruga i ja smo počašćeni i uzbuđeni jer smo dobili priliku odvesti momčad prema budućnosti, posebno zato što imamo najbolje navijače u NBA ligi", izjavio je u priopćenju Ryan Smith.

Ugovor o prodaji još mora potvrditi Odbor vodstva NBA lige.

Utah Jazz su osnovani 1974. u New Orleansu, a od 1979. je klub preselio u Salt Lake City. Najveće uspjehe ostvarili su 1997. i 1998. pod vodstvom nedavno preminulog trenera Jerryja Sloana, kad su predvođeni jednim od najproduktivnijh dvojaca koji su činili John Stockton i Karl Malone osvajali naslov prvaka u Zapadnoj konferenciji te gubili obračune za naslov od Jordanovih Chicago Bullsa.

U posljednje četiri godine Utah Jazz su redovito ulazili u doigravanje, a dvaput su gubili u polufinalu Zapadne konferencije.

Tagovi: Ryan Smith, Utah Jazz, Gail Miller, Qualtrics, Bojan Bogdanović
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE