GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sacramento šokirao Warriorse

Sacramento šokirao Warriorse
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Prvog dana NBA doigravanja odigrane su četiri utakmice. New York Knicksi napravili su "break" na staru serije i pobijedili Cleveland u gostima 101:97, Sacramento Kingsi u svojoj prvoj play-off utakmici nakon 17 godina svladali su branitelje naslova Golden State Warriorse 126:123. Philadelphia i Boston rutinski su otvorili serije visokim pobjedama.

Knicksi su cijelo vrijeme držali prednost, imali najviše 12 poena prednosti, a u posljednjoj četvrtini deset, ali Cavaliersi nisu odustajali te su dvije minute prije kraja poveli nakon serije 9:0 koju je dovršio Jarrett Allen pospremanjem odbijanca. Josh Hart tricom je vratio prednost Knicksima, a Jalen Brunson do kraja pogodio dva šuta kojima je održao domaćine na nedohvatljivoj distanci.

Donovan Mitchell zabio je čak 38 poena za Cleveland, ali i promašio dva ključna šuta u završnici, što je omogućilo Knicksima da ipak iščupaju pobjedu i odmah na otvaranju serije oduzmu Cavsima prednost domaćeg terena. Za Njujorčane je Brunson ubacio 27, a pratili su ga Julius Randle s 19 i Josh Hart sa 17 poena, obojica i s po 10 skokova.

Još dramatičnije bilo je u Sacramento gdje su u naelektriziranoj atmosferi Kingsi dobili svoju prvu utakmicu doigravanja nakon 17 godina, a slavlje je moglo početi tek nakon posljednje sirene i promašaja trice Stephena Curryja za produžetak.

Warriorsi su posljednji put vodili četiri minute prije kraja, a onda su si domaćini serijom 9-2 stvorili malo prostora za disanje, koji im je itekako trebao protiv Stephena Curryja, koji je postigao svih preostalih sedam poena Warriorsa, među kojima i polaganje 48 sekundi prije kraja za 124:123.

Mogli su prvaci i povesti, ali Andrew Wiggins promašio je tricu, a Malik Monk pogodio oba slobodna bacanja tri sekunde prije kraja, a Curry sa sirenom nije uspio izjednačiti. Curry je predvodio Warriorse s 30 poena, ali je promašio odlučujući šut.

Još u ranom, "europskom" terminu lake pobjede na startu očekivano su ostvarili Philadelphia i Boston. Sixersi su od samo početka kontrolirali utakmicu mi stalno povećavali prednost do maksimalnih +25, a završilo je 121:101.

Joel Embiid zabio je 26 poena, a James Harden uz 23 podijelio i 13 asistencija, dok je Tobias Harris završio s 21 košem. Najbolji među Netsima bio je Mikal Bridges s 30 poena.

Boston Celticsi već na poluvremenu imali su ogromnih 30 razlike protiv Atlante, a onda pustili gas pa je završilo 112:99. Jaylen Brown završio je s 26, Jayson Tatum s 25, a Derrick White s 24 poena, a Hawkse je s 24 predvodio Dejounte Murray, dok je njihova najveća zvijezda Trae Young ostao na samo 16 poena uz očajan put 5/18.

Tagovi: Sacramento Kings, Golden state Warriors, Malik Monk , Stephen Curry, Joel Embiid
PROČITAJ I OVO
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
TALENT
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
OSIJEK - Osijek je ligašku sezonu završio na razočaravajućem četvrtom mjestu, a nakon još jednog ‘hladnog tuša’, odlučili su se okrenuti dugoročnom projektu baziranom na razvoju mladih talentiranih nogometaša.
Hrvatski reprezentativac dolazi u Nexe
RUKOMET
Hrvatski reprezentativac dolazi u Nexe
NAŠICE - Velike promjene događaju se u Nexeu nakon sezone u kojoj je klub još jednom završio na drugom mjestu hrvatskog prvenstva, dok je u Europskoj ligi ispao u osmini finala od Rhein-Neckar Lowena.
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
TRANSFERI
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
PARIZ - Nakon što je prije nepune dvije godine stigao podno Vezuva za "samo" 13,3 milijuna eura, Hviča Kvarachelia mogao bi do vrha napuniti klupsku blagajnu Napolija.
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
NBA PLAYOFF
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
MINNEAPOLIS - Košarkaši Minnesota Timberwolvesa pobijedili su Dallas Maverickse 105:100 u četvrtoj utakmici konferencijskog finala Zapada te tako izbjegli "metlu" i eliminaciju iz doigravanja NBA lige.
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE