GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

San Antonio lutrijom dobio najveći zgoditak nakon LeBrona

San Antonio lutrijom dobio najveći zgoditak nakon LeBrona
DRAFT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Victor Wembanyama, tinejdžerska (19) senzacija iz Francuske, sigurno ide u San Antonio Spurse. To je ishod ovogodišnje NBA lutrije, na kojoj su pobijedili Spursi i tako stekli pravo biranja prvog picka. Izvjesno je da će to biti čudesni centar,

fenomen visok 220 centimetara, ali podjednako neprobojan pod košem i pokretljiv te kreativan.

Zbog nevjerojatnog Wembanyame ovogodišnji draft je najiščekivaniji od onog 2003., kada je Cleveland izabrao prvi također srednjoškolca, ali po imenu LeBron James. Wembanyama je s obzirom na svoju dob i nevjerojatni talent te svestranost projektiran kao generacijska superzvijezda. Igrač za kojeg se predviđa da će obilježiti eru te, naravno, vratiti San Antonio s dna prema vrhu NBA lige.

Nakon što se Wembanyama predstavio Americi, niz klubova se trudio biti što lošiji

Igrač francuskog Metropolitena, najbolji strijelac (21.8 poena), skakač (10.3) i bloker (3.0) francuske lige je još od jeseni postao očiti prvi izbor drafta 2023., koji se održava 22. lipnja u New Yorku. Francuz se Americi sjajno predstavio ekshibicijskim utakmicama u Las Vegasu. Nakon toga su pojedini klubovi tankirali sezonu kako bi imali što veće šanse dovesti čudo iz Francuske.

Redoslijed biranja na draftu ili biranja Wembanyame odlučila je lutrija, koja se s posebnim uzbuđenjem pratila u Detroitu, Houstonu i San Antoniju, koji su imali najveće izglede. Prednost su izborili jer su sezonu završili s najlošijim omjerima.

Imali su 14 posto šanse za prvi pick, a slijedili su ih Charlotte (12.5%) i Portland (10.5%). U konkurenciji je bilo 14 momčadi koje se nisu plasirale u doigravanje, a najmanje šanse među njima imao je New Orleans, samo 0.5%.

Na lutriji su izvučena četiri kluba koja će birati s prve četiri pozicije, a ostali slijede prema ovosezonskom omjeru i šansama koje imaju za prvi pick. Pobijedilli su San Antonio i Gregg Popovich, koji su tako nastavili imati najviše sreće prilikom izbora centarskih supertalenata. Naime, prije Wembanyame prvi su pikirali Davida Robinsona i Tima Duncana, koji su u Spursima postali velikani te ih vodili do NBA naslova.

Evo i poretka nakon izvlačenja lutrije:

1. San Antonio
2. Charlotte
3. Portland
4. Houston
5. Detroit
6. Orlando
7. Indiana
8. Washington
9. Utah
10. Dallas
11. Orlando
12. Oklahoma
13. Toronto
14. New Orleans

Tagovi: Victor Wembanyama, San antonio Spursm NBA draft
PROČITAJ I OVO
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE