GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sandro Sukno i Pro Recco opet na krovu Europe

Sandro Sukno i Pro Recco opet na krovu Europe
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 22:31
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Proslavljeni hrvatski vaterpolist Sandro Sukno u subotu je osvojio svoj prvi naslov pobjednika Lige prvaka u trenerskoj ulozi, nakon što je njegov Pro Recco u napetom finalu odigranom u Beogradu svladao domaću momčad Novog Beograda sa 17-16 (4-4, 1-2, 4-5, 4-2; 4-3) boljim izvođenjem petereca.

U junaka pobjede talijanske momčadi prometnuo se Mađar Gergo Zalanki koji je bio najbolji strijelac Pro Recca sa pet pogodaka. Upravo njegovim golom 12 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice Talijani su izjednačili na 13-13 i time izborili raspucavanje s pet metara, a mađarski vaterpolist je bio strijelac i pobjedničkog peterca, nakon što je najbolji strijelac Novog Beograda Nikola Jakšić (šest pogodaka) u petoj seriji pogodio gredu.

Pro Recco je postao prva momčad koja je nakon 14 godina uspjela obraniti naslov europskog prvaka, ponovivši što je isti klub napravio 2008.

Uz Sandra Sukna, koji s Pro Reccom ima i igrački naslov europskog prvaka iz 2012., trofej je osvojio i aktualni centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar, iako je u finalu ostao bez pogotka.

U utakmici za treće mjesto mađarski Ferencvaros je pobijedio Bresciu sa 14-12, a peta je Barceloneta pod vodstvom Elvisa Fatovića koja je u subotu svladala Waspo98 Hannover sa 14-12.

Hrvatski prvak dubrovački Jug Adriatic osiguranje osvojio je osmo mjesto, izgubivši u dvoboju za 7. poziciju od francuskog Marseillea sa 13-15.

Tagovi: Sandro Sukno, Pro Recco, Novi Beograd, Nikola Jakšić, Luka Lončar
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE