GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saračevića ispratila zlatna generacija iz Atlante

Saračevića ispratila zlatna generacija iz Atlante
ISPRAĆAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 17:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Od 15 sati na zagrebačkom Mirogoju obitelj, prijatelji, kolege i poklonici posljednji put se opraštaju od omiljenog Zagrepčanina Zlatana Saračevića.

Velikan hrvatskog sporta i svjetskog rukometa umro je u nedjelju u 60. godini od zatajenja srca.

Na posljednjem ispraćaju prerano preminule legende okupilo se nekoliko stotina ljudi. Pogreb se održava u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Ispred grada Zagreba došli su gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Ivica Lovrić. Uz Saračev lijes su njegovi suigrači i članovi prve zlatne olimpijske rukometne generacije iz Atlante 1996. godine - Bruno Gudelj, Pako Ćavar, Alvaro Načinović, Valter Matošević i brojni drugi. Posljednji pozdrav Saraču od ekipe iz Atlante pročitao je Zoran Mikulić koji mu je bio i prva zamjena u reprezentaciji na povijesnim olimpijskim igrama za hrvatski rukomet.

Mikulić se na kraju emotivnog govora rasplakao čitajući govor prijatelju i kako ga je nazvao, suborcu.

"Srce mi se steže od svake riječi, a moram se u ime prijatelja oprostiti od našeg dragog Sarača. Ovo je naša najteža utakmica, ali moramo pobijediti kao što je to napravio Sarač u nedjelju i bezbroj puta. Statistike znaju sve o njemu, ali ja želim reći da smo izgubili dobrog čovjeka i duha koji nas je sve spajao. Njegovo srce bilo je veliko kao Sljeme, a duša kao ravnica Slavonije. Nikad nije uputio krivi pogled, samo osmijeh i beskrajna dobrota", rekao je Mikulić i zaključio da čovjek kao Sarač ne može umrijeti.

"Može li umrijeti čovjek kojem se toliki raduju? Mislim da ne, ovaj gore ga je pozvao da objasni kako se radi skok-šut, možda je to bio Kljun njegov trener, ili njegov prijatelj Žoga, Iztok Puc, nemam pojma. Ja znam samo da naš Sarač nigdje nije otišao. Beskrajno smo tužni ali i ponosni jer smo te poznavali. Neka ti je laka Hrvatska zemlja", završio je Mikulić uz suze i stegnuto grlo.

Uz generaciju iz Atlante bili su tu i pripadnici svih drugih generacija, od Pere Metličića, Vlade Šole do mlađih koji su prošli kroz Saračeve ruke. Stigao je i trener Dinama Zoran Mamić koji večeras igra utakmicu u Europa ligi. Rukometašice Podravke svom treneru za oproštaj su donijele crvene ruže i ostavile mu jedan crveni šal za put.


Foto: Pixsell/Davorin Višnjić

Tagovi: Zlatko Saračević, Zoran Mikulić, Patrik Ćavar, Iztok Puc, Bruno Gudelj, Alvaro Načinović, Valter Matošević
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE