GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šarić jedan od krivaca za šokantni poraz Phoenixa

Šarić jedan od krivaca za šokantni poraz Phoenixa
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 08:05
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Hrvatski košarkaši imali su slabu večer u NBA ligi. Bojan Bogdanović i Dario Šarić ostali su na jednoznamenkastim učincima, a njihovi su klubovi izgubili od nominalno osjetno slabijih protivnika.

Šarić je uz to bio središnja figura same završnice, a njegov je potez izazvao zgražanje navijača.

Phoenix je kao trećeplasirana momčad Zapada kod kuće izgubio 123:119 od Minnesote, koja ima najlošiji omjer u cijeloj ligi.

Briljirali su prvi pick lanjskog drafta Anthony Edwards i prva zvijezda Wolvesa Karl-Anthony Towns. Edwards je s 42 koša postavio rekord karijere, klupski rekord za rookieje te ovosezonski rekord za novake u cijeloj ligi. S 19 godina i 225 dana postao je treći najmlađi igrač u NBA povijesti s 40 ili više koševa.

Towns je zablistao s 41 poenom, 10 skokova i osam asistencija, terorizirao startnog centra Sunsa Deandrea Aytona, a kad je ovaj zbog šestog prekršaja morao napustiti igru, isto je nastavio raditi i Šariću.

Phoenix je imao priliku nadoknaditi zaostatak u tijesnoj završnici, a baš je Šarić sedam sekundi prije kraja stao na liniju slobodnih bacanja pri zaostatku Sunsa od tri poena. Šiši ove sezone posprema preko 88% bacanja pa se očekivalo da će zabiti oba i ostaviti svoju momčad u igri. Međutim, nakon što je prvo pogodio, drugo je namjerno promašio kako bi suigrači pokušali uhvatiti odbijanac i iz novog napada nadoknaditi preostala dva poena..

No skok su uhvatili gosti, a Juancho Hernangomez zabio je za konačnih 123:119.

Šarićev promašaj bio je vrlo kontroverzan jer se takva taktika kod zaostatka od dva poena obično koristi ako je do kraja ostala još samo sekunda ili dvije, a sedam je sasvim dovoljno vremena da se stvari preokrenu. No trener Monty Williams preuzeo je odgovornost i objasnio da je on od Šarića tražio da promaši.

Šiši je završio susret s osam koševa (šut 3/8, trice 1/3, slobodna bacanja 1/2), osam skokova, jednom asistencijom i tri izgubljene lopte.

Utah Bojana Bogdanovića zadržala je najbolji omjer u ligi unatoč iznenađujućem porazu u Washingtonu 131:122. Hrvatski kapetan odigrao je jednu od najlošijih utakmica sezone i završio sa samo šest poena, pet skokova, tri ukradene i dvije izgubljene lopte. Pogodio je samo dva od 12 pokušaja iz igre i pet od pet slobodnih bacanja, ali je promašio svih šest trica.

Donovan Mitchell zabio je 42 koša za Utu, ali na drugoj je strani Bradley Beal bio još bolji sa 43, a Russell Westbrook ostvario je triple-double s 35 koševa, 15 skokova i 13 asistencija.

Tagovi: Dario Šarić, Phoenix Suns, Anthony Edwards, Karl-Anthony Towns, Bojan Bogdanović, Donovan Mitchell, Utah Jazz
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE