GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarri dobio otkaz u Juventusu

Sarri dobio otkaz u Juventusu
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Maurizio Sarri dobio je otkaz u Juventusu s kojim je sinoć ispao u osmini finala Lige prvaka, javljaju talijanski mediji.

Još uvijek se čeka službena potvrda kluba, ali sasvim je izvjesno da je Sarri ostao bez posla. Juventus je s njim osvojio titulu Serie A ove godine, ali je doživio neuspjehe u Kupu Italije i Ligi prvaka.

Sarri je u Ligi prvaka ispao u osmini finala od Lyona koji je slavio zahvaljujući golu u gostima, dok je ukupan rezultat bio 2:2 (Lyon slavio rezultatom 1:0 kod kuće u prvom susretu). U Kupu Italije Juventus je nakon penala poražen u finalu od Napolija.

Na Juventusovoj klupi Sarri je proveo 51 utakmicu u kojima je ostvario 34 pobjede, osam remija i devet poraza, a sve uz gol-razliku 100:55.

Svoje trenersko ime gradio je vodeći mnoge talijanske niželigaše, a javnost ga je najbolje upoznala kada je vodio Empoli od 2012. do 2015. godine.

Zahvaljujući svemu što je uradio u tom klubu, doveo ga je Napoli u kojem je boravio do 2018. godine, a onda je preuzeo Chelsea s kojim je prošle godine osvojio Europa ligu.

Juventus ga je angažirao prošle godine i s njim potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. Ipak, tijekom sezone se vidjelo da Sarri ima problema da s Juventusom zaigra na svoj prepoznatljivi način, kojim je impresionirao javnost vodeći Napoli.

U posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima Juventus je zabilježio samo tri pobjede, a pri tom nije uspio proći Lyon u Ligi prvaka. Rezultatska kriza natjerala je čelnike Juventusa da uruče otkaz 61-godišnjem treneru.

Tagovi: Maurizio Sarri, Juventus, Liga prvaka, Napoli, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE