GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudijci se uključili u utrku za preuzimanje Uniteda

Saudijci se uključili u utrku za preuzimanje Uniteda
UTRKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 13:49
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Krajnji rok za ponude za kupovinu Manchester Uniteda se sve više približava, a u utrku su se uključili investitori iz Saudijske Arabije.

Obitelj Glazer otvorila se za prodaju engleskog diva, a sve službene ponude moraju biti na stolu prije današnjeg zatvaranja burze u New Yorku. Rečeno je da su brojne zainteresirane strane već iznijele svoje prijedloge, a mediji pišu da su imena poput Sir Jima Ratcliffea i Elona Muska zainteresirani za istraživanje mogućnosti kupovine.

The Telegraph sada izvještava da se nekoliko grupa u Rijadu raspitivalo o Unitedu i potpisalo materijale za kupovinu. Saudijski interes već je pokazivan za Chelsea kada su promijenili vlasnika 2022. godine, dok je nacionalni investicijski fond (PIF) vrijedan 614 milijardi dolara već uključen u Newcastle Unitedu.

Saudijski ulagači su i ranije pokušavali kupiti Manchester United, ali su Glazeri tada bili zainteresirani samo za prodaju 20 posto dionica. Sada su spremni u potpunosti otići, a sugeriše se da bi paket vrijedan 6 milijardi dolara bio dovoljan da ih navede na prodaju.

Ipak, postoji dosta protivničkih interesa, a Qatar Investment Authority (QIA) naznačuje da će dati ponudu sve dok se UEFA ne protivi Qatar Sports Investments (QSI), podružnici QIA-e, koja već kontroliše francuski Paris Saint-Germain.

Tagovi: Obitelj Glazer, Manchester United, Qatar Sports Investments, Elon Musk, Jim Ratcliffe,
PROČITAJ I OVO
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE