GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudijska Arabija jedini kandidat za domaćinstvo Azijskog kupa 2027.

Saudijska Arabija jedini kandidat za domaćinstvo Azijskog kupa 2027.
KANDIDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2022 / 10:49
Autor: SEEbiz / H
RIJAD - Saudijska Arabija je jedini preostali kandidat za domaćinstvo Azijskog kupa 2027. nakon što je indijski savez povukao svoju kandidaturu, priopćila je u ponedjeljak Azijska nogometna konfederacija (AFC).

Izvršni odbor AFC-a uvrstio je u uži izbor kandidature Indije i Saudijske Arabije u listopadu nakon što se Katar povukao iz procesa jer je ponudio da bude domaćin izdanja 2023. umjesto prvobitnog domaćina Kine.

Ponuda Saudijskog saveza (SAFF) bit će jedina koja će biti predstavljena Kongresu AFC-a u veljači sljedeće godine, kada će se sastati u Bahreinu i odlučiti o domaćinu.

Indijska nogometna federacija (AIFF) navela je potrebu da se usredotoči na "izgradnju temelja pravilne nogometne strukture" kao razlog za svoje povlačenje.

Saudijska Arabija je tri puta osvajala kontinentalni naslov, ali nikada nije bila domaćin turnira.

Ranije ove godine, SAFF je također pokazao interes za domaćinstvo Azijskog kupa za žene 2026. godine.

Tagovi: Saudijska Arabija, Azijski kup
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE