GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schalke doveo i četvrtog trenera, na klupu sjeda Švicarac Gross

Schalke doveo i četvrtog trenera, na klupu sjeda Švicarac Gross
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2020 / 17:26
Autor: SEEbiz / H
GELSINKIRCHEN - Švicarski 66-godišnji nogometni stručnjak Christian Gross u nedjelju je imenovan novim trenerom Schalkea, a angažman je dogovoren do kraja sezone u kojoj će mu glavni zadatak biti spasiti klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog klupskog nogometa.

"Za Schalke će u sljedećih pet mjeseci sve biti usmjereno prema ostanku u Bundesligi. Christian Gross je pokazao kako u Njemačkoj, tako i u Engleskoj, da se može uspješno nositi s takvim izazovima", izjavio je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider.

Christian Gross u svojoj trenerskoj biografiji ima naslove prvaka Švicarske s Grasshoppersom i Baselom, no za Schalke je važnije da je u prošlosti uspijevao izvesti klubove poput Stuttgarta i Tottenhama iz opasne zone i zadržati ih u prvoligaškom društvu.

Posljednjih godina Gross je radio kao trener u egzotičnim nogometnim destinacijama, poput Saudijske Arabije i Egipta.

Gross je već četvrti trener koji će u ovoj sezoni sjesti na klupu Schalkea, momčadi koja već 29 utakmica zaredom u Bundesligi ne zna za pobjedu, a sa četiri boda se nalazi na zadnjem mjestu. Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu.

Gross će prvu utakmicu voditi 2. siječnja, kad će Schalke gostovati kod berlinske Herthe.

Tagovi: Christian Gross, Schalke 04
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE