GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Scolari preuzima Atletico Mineiro

Scolari preuzima Atletico Mineiro
PREKID MIROVINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2023 / 10:29
Autor: SEEbiz
RIO DE JANEIRO - Luiz Felipe Scolari, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, odlučio je prekinuti trenersku mirovinu kako bi preuzeo brazilski klub Atletico Mineiro s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024.

Scolari je napustio svoj posao tehničkog direktora u Athletico Paranaenseu kako bi prešao u klub iz Belo Horizontea, gdje je naslijedio argentinskog trenera Eduarda Coudeta.

Prošle je godine odveo odveo Athletico do finala Copa Libertadores , a onda najavio povlačenje u studenom, nastavljajući raditi u klubu kao tehnički direktor.

Scolari je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu, ali je bio i izbornik kada su Brazilci doživjeli 1-7 poraz od Njemačke kod kuće u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Odveo je Portugal do finala Europskog prvaka 2004. i polufinala Svjetskog prvenstva 2006. prije nego što je preuzeo Chelsea, gdje je izdržao sedam mjeseci prije nego što je otpušten.

Na klupskoj razini, sada 74-godišnji Scolari je uživao u uspjehu u Brazilu i Kini. Osvojio je brazilsku Serie A i Copa Libertadores s Germiom i Palmeirasom, te kinesku Super ligu i azijsku Ligu prvaka s Guangzhou Evergrandeom.

Scolarijeva prva utakmica na čelu Atletica bit će gostovanje kod Fluminensea 21. lipnja. Atletico je četvrti u ligi s 18 bodova iz 10 utakmica.

Tagovi: Luiz Felipe Scolari, Atletico Mineiro
PROČITAJ I OVO
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
TRANSFERI
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
DORTMUND - Mediji prenose da je 16-godišnji Ekvadorac Justin Lerma novo pojačanje njemačkog nogometnog velikana Borussije Dortmund.
Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse
NBA PLAYOFF
Wolvesi obranom slomili Jokića i Nuggetse
DENVER - NBA prvaci Denver Nuggetsi izgubili su na domaćem terenu i drugu utakmicu polufinala Zapadne konferencije od Minnesota Timberwolvesa 80:106.
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE