GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH

Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 17:52
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.

Istodobno je imenovan i novi direktor nogometne reprezentacije BiH, a na tu je poziciju postavljen Emir Spahić koji je tako zamijenio Zvjezdana Misimovića.

Imenovanje Barbareza godinama su tražili navijači nogometne reprezentacije BiH no vodstvo NS BiH to je uporno odbijalo kao i sve kritike na svoj račun.

Sadašnji predsjednik NS BiH Vico Zeljković ranije je prijetio kako Barbarez nikada neće biti izbornikom dok je on na toj poziciji no u petak je pred novinarima o njemu govorio biranim riječima.

'Ovdje su istinske legende nogometa BiH. Sretni smo jer smo pronašli zajednički jezik i što ćemo u naredne četiri godine pokušati ostvariti najbolje moguće rezultate', kazao je Zeljković pravdajući se uz to zbog teških riječi i uvreda koje je u prošlosti upućivao novoimenovanom izborniku.

'Neke su stvari bile u afektu, a samo budale ne mijenjaju mišljenje', kazao je Zeljković dodavši i kako reprezentaciju BiH čeka teška godina i osam 'paklenih utakmica', a cilj je poduzeti mjere kako bi se postupno osigurao plasman na buduće europsko i svjetsko prvenstvo.

Barbarez je kratko kazao kako dolazi s velikom željom da popravi stanje u reprezentaciji, a sukobe iz prošlosti nije želio komentirati.

Sergej Barbarez je već šesnaesti izbornik reprezentacije BiH i naslijedio je srbijanskog nogometnog stručnjaka Savu Miloševića koji je na tom mjestu bio tek nešto više od šest mjeseci, a otkaz je dobio nakon neuspješnih kvalifikacija za plasman na predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Barbarez je i sam nekada igrao za nogometnu reprezentaciju BiH. U dresu te države odigrao je 47 utakmica i zabio 17 zgoditaka. Nogomet je počeo igrati u dresu mostarskog Veleža, a međunarodnu igračku karijeru potom je nastavio u Njemačkoj gdje je igrao za sedam različitih klubova zabilježivši nastup u više od 500 utakmica. Od igračke karijere oprostio se 2008. godine.

Tagovi: BARBAREZ, MISIMOVIĆ, ZELJKOVIĆ, MILOŠEVIĆ, SPAHIĆ
PROČITAJ I OVO
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE