GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sesar otišao iz Cibone

Sesar otišao iz Cibone
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2023 / 11:41
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Cibona je uspjela prevariti još jednu generaciju igrača i trenera višemjesečnim kašnjenjima i neisplaćivanjima ugovornih obaveza, pa je bilo za očekivati da će drugu godinu zaredom promijeniti gotovo cijelu momčad. Krešimir Ljubičić već je otišao u Split, najbolji igrači poput Borne Kapuste biraju između novih destinacija, a klub je odlučio napustiti i trener Josip Sesar.

Novi hrvatski izbornik, čija je reprezentacija u subotu u Opatiji u prijateljskoj utakmici svladala Kinu 75:61, tijekom godinu dana u Ciboni nije primio niti jednu plaću, ali prema informacijama dostupnim Indexu, nije otišao zbog toga nego jer se uprava ponovno nije ni potrudila objasniti situaciju igračima i pokušala ih uvjeriti da ostanu.

Sesaru nakon dobre sezone u Ciboni i osvajanja Kupa Krešimira Ćosića ponuda neće nedostajati, a zasad je potvrđen samo interes ambicioznog zagrebačkog prvoligaša Dinama, dok su ostale iz inozemnih klubova, pišr Index.

Unatoč rastanku, Sesar ostaje u dobrim odnosima s klubom i, doznaje Index, namjerava mu dati priliku za dogovor o dugovanjima prije nego što službenim putem odluči zaštititi svoja prava i pridruži se nizu igrača i trenera koji svojim potraživanjima mogu blokirati klupski račun.

Cibona je prošle godine bila u sličnoj situaciji, nakon osvojenog naslova prvaka razišla se cijela momčad, gotovo svi igrači kojima je ostala dužna iskoristili su pravo na raskid ugovora i napustili klub bez odštete. Kao i puno puta do sada, Cibona je tada bila blizu gašenja, a spasila ju je grupa inozemnih investitora, koja opet nije donijela financije za sprečavanje ponavljanja istog scenarija.

Tagovi: Josip Sesar, Cibona, Krešimir Ljubičić, Borna kapusta
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE