GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sevilla će igračima smanjiti plaće 70%

Sevilla će igračima smanjiti plaće 70%
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 14:24
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Nogometni klub Sevilla, peterostruki osvajač Europske lige, priopćio je u srijedu kako će svojim nogometašima smanjiti plaće 70 posto dok traje izvanredno stanje u Španjolskoj uzrokovano koronavirusom.

"Zbog situacije s kojom se suočava španjolsko društvo Sevilla je prisiljena uvesti neželjene, ali potrebne mjere, kako bi se suočila s jednim od najtežih trenutaka u svojoj 130 godina dugoj povijesti. U situaciji nikada ranije viđenoj, traže se napor, žrtva i kompromis svih članova kluba“, navedeno je u priopćenju prvoligaša s juga Španjolske.

"U utorak smo odlučili podnijeti zahtjev za Postupkom privremenog reguliranja zaposlenja (ERTE) uredu za zapošljavanje u Andaluziji zbog 'više sile'. On će obuhvatiti 254 zaposlenika sportskog dijela kluba te još 106 radnika. Igračima i trenerima smanjeno je radno vrijeme i proporcionalno plaća za 70 posto“, dodala je Sevilla.

Klub je izvijestio kako je s igračima i trenerima postigao početni dio tog sporazuma jer su iskazali spremnost na smanjenje plaća.

Još ranije su Barcelona, Atlético Madrid i Espanyol svojim igračima smanjili plaće 70 posto dok traje izvanredno stanje započeto 13. ožujka. U utorak navečer je Real Madrid, koji dosad nije namjeravao smanjivati plaće, poručio kako će sa svojim nogometašima postići sporazum o rezu između 12 posto i 20 posto.

"Trenutno je osam klubova La Lige otpočelo Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (ERTE), a idućih dana će sve naše momčadi aktivirati postupak smanjenja plaća preko ERTE-a ili individualnih dogovora s igračima", rekao je u utorak Javier Tebas, predsjednik La Lige, koja obuhvača 42 kluba prve i druge lige.

Tebas je rekao kako bi se španjolsko prvenstvo trebalo nastaviti 29. svibnja ili kasnije u lipnju, možda i bez publike.

Španjolska je sa 14.000 preminulih osoba zemlja s najviše žrtava koronavirusa nakon Italije. Sa 140.510 inficiranih osoba treća je u svijetu, nakon SAD-a i Italije, po broju zaraženih.

Tagovi: Sevilla, smanjenje plaća, Javier Tebas, La Liga, koronavirus u Španjolskoj, Barcelona, Atletico Madrid, Espanyol, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE