GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sheffield Wednesday u novoj sezoni s 12 bodova minusa

Sheffield Wednesday u novoj sezoni s 12 bodova minusa
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 21:49
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Engleski drugoligaš Sheffield Wednesday u novu će sezonu Championshipa startati sa 12 bodova minusa zbog kršenja pravila o zaradi i održivosti, objavilo je u petak vodstvo Engleske nogometne lige (EFL).

Sheffield Wednesday je u studenome 2019. bio optužen za kršenje pravila, jer je u prodajom stadiona Hillsborough svom tajlandskom vlasniku Dejphonu Chansiriju pokušao spriječiti kršenje pravila o prekomjernom trošenju.

U svojim financijskim izvješćima klub je uključio taj prihod kao zaradu za razdoblje zaključno sa srpnjom 2018. Time je Wednesday prekršio EFL-ov Pravilnik o profitabilnosti i održivosti i zbog toga je kažnjen oduzimanjem 12 bodova u sljedećoj sezoni.

Da je kazna primjenjena na nedavno završenu sezonu, Sheffield Wednesday bi postao trećeligašem, jer je ostao osam bodova iznad zone ispadanja iz Championshipa.

Iz kluba su izjavili da prihvaćaju odluku nezavisne disciplinske komisije, ali i da su "iznimno razočarani" oduzimanjem bodova.

"Klub će pričekati pismeno očitovanje o razlozima za sankcije te će po primitku istog konzultirati svoje pravne savjetnike prije davanja daljnjih komentara", stoji u priopćenju Sheffield Wednesdaya.

Tagovi: Sheffield Wednesday, Engleska nogometna liga
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE